Politie Limburg-Zuid

Nieuwe website politie Limburg-Zuid

Limburg-Zuid 15-09-2003 - Vanaf maandag 15 september 2003 is de totaal vernieuwde website van de politie Limburg-Zuid online. De Nederlandse politie heeft enkele maanden geleden een nieuwe internetsite www.politie.nl gelanceerd. Bij het publiek is onderzocht aan welke informatie de meeste behoefte bestaat. Op basis daarvan werd een nieuwe website ontworpen, waarin bijvoorbeeld onderwerpen zoals nieuws- en opsporingsberichten een meer prominente plaats hebben gekregen.

Daarnaast kan de bezoeker van www.politie.nl op de homepage zijn of haar postcode of plaatsnaam invoeren om snel de gegevens van het dichtstbijzijnde politiebureau te vinden. Verder is op de site uitgebreide wijkinformatie aanwezig met informatie over de wijkagent, wijkprojecten. Bovendien biedt www.politie.nl gemakkelijke ingangen naar wervingsinformatie en websites voor vermiste personen.

De officiële website van de Nederlandse politie bestaat sinds eind 1998. Naar schatting bezoeken maandelijks ongeveer 50.000 bezoekers de site. Een aanzienlijk gedeelte van deze bezoekers zoekt antwoorden op meer algemene vragen, die nu nog vaak via het landelijk telefoonnummer voor de politie 0900-8844 binnenkomen. Het afgelopen jaar heeft de politie via dit telefoonnummer 7,2 miljoen telefoontjes binnengekregen. Een van de doelstellingen van de nieuwe www.politie.nl. is het ontlasten van het telefoonverkeer dat via 0900-8844 binnenkomt. Op de nieuwe site www.politie.nl is veel informatie te vinden over de politie en aan de organisatie gerelateerde onderwerpen. Iemand die een vraag aan de politie wil stellen, is voortaan niet alleen aangewezen op het landelijke telefoonnummer van de politie, maar vindt het antwoord op de meeste vragen ook snel en gemakkelijk terug op www.politie.nl.