Gemeente Aalsmeer


Start bodemsanering Centraal Nederland terrein

Voor het bouwplan van de voormalige busremise op het Centraal Nederland terrein is vorig jaar begonnen met de sloop van het kantoor en de garages van de remise. In verband met olieverontreiniging werd voor het gebied een bodemsaneringsplan opgesteld.

Werkzaamheden

Op 15 september aanstaande wordt gestart met de saneringswerkzaamheden. In eerste instantie worden de oude brandstoftanks in de bodem uitgegraven, tot schroot verwerkt en afgevoerd. Vanaf maandag 22 september wordt de sanering van vervuilde grond en grondwater in de omgeving van de tanks uitgevoerd. Uitkomende grond wordt naar het aangelegde landfarm-terrein aan de Ambachtsheerweg in Kudelstaart vervoerd. Deze grond wordt middels een biologisch procédé gereinigd en later elders opnieuw gebruikt. Naar verwachting is de sanering van het terrein aan de Stommeerweg eind 2003 gereed.

Alle werkzaamheden worden onder nauwkeurige milieukundige begeleiding uitgevoerd door de firma Dibec. De firma ziet toe op een veilig en verantwoord verloop van de werkzaamheden. Transport van de grond naar het landfarm-terrein zal plaatsvinden via Anjerhof, Hortensialaan, Burgemeester Kasteleinweg (N201), Legmeerdijk (N231) en Hoofdweg.

Meer informatie

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Ballast Nedam Infra uit Zaandam op werkdagen tussen 6.30 uur en 16.30 uur. Voor eventuele vragen over het werk kunt u terecht in de keet van Ballast Nedam aan de Anjerhof. Voor algemene inlichtingen inzake het woningbouwplan kunt u contact opnemen met de heer H. van Schooten, projectleider afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Aalsmeer. Bereikbaar via telefoonnummer 0297-387575.