Stadsdeel Amsterdam-Noord


* Oudejaarsvuur Floradorp

15/9/2003 - Oudejaarsvuur Floradorp

Het stadsdeel is na overleg met de politie, brandweer, Stichting Buurtwerk Noord en Woningbouwbedrijf Amsterdam tot de conclusie gekomen dat het niet meer verantwoord is om door te gaan met het oudejaarsvuur in Floradorp. Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord heeft daarom besloten dat er geen oudejaarsvuur meer zal plaatsvinden in Floradorp.

Sinds vele jaren wordt in Floradorp de jaarwisseling met een groot vreugdevuur gevierd. Hiervoor heeft het stadsdeel jaarlijks een gedoogvergunning en een evenementenvergunning afgegeven. Het evenement trekt buiten de bewoners van Floradorp ook jongeren aan uit andere delen van Noord en andere delen van Amsterdam. Het ene jaar ging het gezien de openbare orde beter dan het andere. Het afgelopen jaar echter bleek het niet meer beheersbaar. Het Dagelijks bestuur heeft daarom op advies van een speciaal hiervoor ingezette werkgroep besloten om geen vergunningen meer af te geven.

Stichting Buurtwerk Noord zoekt naar mogelijkheden om tijdens de jaarwisseling andere activiteiten aan de jeugd te kunnen bieden.