Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 15 september 2003

Flessentrekkerij

TILBURG - Zondagavond, rond de klok van 18.00 uur, hebben agenten op de Baron van Voorst tot Voorstweg een 31-jarige Tilburger aangehouden. De man had bij een tankstation getankt zonder te betalen. Uit onderzoek bleek, dat dit niet de eerste keer was. Een week eerder had hij hier zich ook schuldig aan gemaakt. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Vier minderjarigen met nepvuurwapens aangehouden

TILBURG - Agenten hebben gisteren, rond 19.00 uur in de Rossinistraat, vier minderjarigen uit Tilburg aangehouden. Alle vier waren in het bezit van een nepvuurwapen dat nagenoeg niet te onderscheiden was van een echt vuurwapen.
Uit onderzoek bleek dat de minderjarigen het nepwapen gekocht hadden tijdens hun vakantie in Turkije.
Het Openbaar Ministerie waarschuwt voor op echte vuurwapens gelijkende imitatie- en speelgoedpistolen, die in buitenlandse vakantieoorden te koop worden aangeboden. In de zomermaanden treft de politie vaak nepwapens aan die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. De Nederlandse wetgeving verbiedt bezit en het openbaar ministerie vervolgt streng. Nepwapens kunnen voor bedreiging worden gebruikt. Jongeren krijgen van de jeugdofficier van justitie - als het de eerste keer is- een taakstraf. Uiteraard worden de wapens in beslag genomen. De vier minderjarigen werden na het verhoor in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed

TILBURG - Vanmorgen, rond 01.00 uur controleerden agenten op de Ringbaan West een personenauto, die bestuurd werd door een 25-jarige Tilburger. De man bleek onder invloed van alcohol. Een ademtest op het politiebureau wees uit dat de man 1.65 promille, ruim drie maal de toegestane hoeveelheid, alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een dagvaarding kon de man vertrekken.

Politie pakt inbreker op heterdaad

TILBURG - Vanmorgen, rond de klok van 01.30 uur, hebben agenten op het Burgemeester van de Mortelplein, een 46-jarige Tilburger aangehouden. Agenten kregen de melding dat er een inbraak gepleegd werd in een bakkerij aldaar. Eenmaal ter plaatse zagen agenten de Tilburger in de zaak, ter hoogte van de kassa staan. Onmiddellijk gingen de agenten tot actie over en hielden de man aan. In een van de zakken van de Tilburger troffen agenten kleingeld aan, wat later afkomstig bleek te zijn uit de kassa van de bakkerij.

---

---

Bron: Desiree Brabers