De Unie


Albert Heijn: Waardig Sociaal Plan

15 september 2003 - De Unie zet maximaal in op het vermijden van gedwongen werkloosheid. Vakbonden en Albert Heijn zullen alle creativiteit moeten inzetten om gezamenlijk te komen tot een Albert Heijn waardig Sociaal Plan.

De Unie zet zich ervoor in dat niet meer arbeidsplaatsen verdwijnen dan aantoonbaar noodzakelijk is. Dit vereist onderzoek tegen de achtergrond van de winstgevendheid van Albert Heijn en verantwoordelijkheid van AHOLD.

Alles moet uit de kast om de problemen zoveel mogelijk met natuurlijk verloop, vrijwillig vertrek op te vangen. Collega´s zonder reële kansen op de arbeidsmarkt mogen niet in WW en bijstand belanden.

DE ACHT UITGANGSPUNTEN VAN DE UNIE:

NIET MEER ARBEIDSPLAATSEN WEG DAN NOODZAKELIJK De noodzaak voor het vervallen van honderden arbeidsplaatsen dient overtuigend te worden aangetoond

GEEN GEDWONGEN WERKLOOSHEID VOOR COLLEGA´S
Voor De Unie moet dit het uitgangspunt van het Sociaal Plan zijn

MAXIMALE INZET OP professionele BEGELEIDING VAN WERK NAAR WERK Geen van de collega´s moet straks in de WW en bijstand komen

PRÉ-VUT EN STIMULERING VRIJWILLIG VERTREK VOOR OUDEREN Ouderen hebben geen reële kans in de huidige arbeidsmarkt, ontneem hen hun vutrechten niet, geef hen de gelegenheid ruimte te maken voor jongeren

STIMULEREN VAN VRIJWILLIG VERTREK MET STIMULERINGSPREMIE Collega´s die kansen zien voor vrijwillig vertrek moeten daartoe worden gestimuleerd, om te komen tot een driehoeksruil.

DETACHERING BUITEN AHOLD OP VRIJWILLIGE BASIS
Detachering buiten Ahold met behoud van rechten bij Albert Heijn verruimt de kansen op nieuw werk

EXTRA ZORG VOOR COLLEGAS MET BEPERKINGEN
Collega´s zonder reële kansen op de arbeidsmarkt moeten worden ontzien.

OM- HER- EN BIJSCHOLINGS-PROGRAMMAS
Dit om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten

De Unie wil samen met collega bonden en de OR zich sterk maken voor een de blijvers en de vertrekkers. Wij onderschrijven de noodzaak van de reorganisatie, over de omvang moeten we nog de discussie voeren met uw directie. Ook de medewerkers die boventallig worden hebben bijgedragen aan de uitstekende financiële resultaten van Albert Heijn, die in het verleden zijn gemaakt. Nog steeds is er sprake van een flinke winst. Tegen deze achtergrond zullen wij het overleg voeren met uw directie over een passend sociaalplan. Alleen met een passend sociaal beleid kunnen we de continuïteit bij Albert Heijn borgen.

Alex van der Molen
bestuurder

* Intropagina Grootwinkelbedrijven

maandag, 15 september 2003