Jaarbeurs Utrecht


Persberichten Perskamer: Vakantiebeurs

Drukte op Kampeer & Caravan Jaarbeurs weerspiegelt ontwikkelingen in caravanbranche

De positieve verwachtingen van de caravanbranche voor dit jaar worden weerspiegeld in de grote, en gezellige drukte op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, die nog tot en met vrijdag a.s. in volle gang is in de Jaarbeurs Utrecht. Gedurende het weekeinde trok deze nieuwe consumentenmanifestatie reeds meer dan 20.000 bezoekers. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is de enige consumentenmanifestatie op dit gebied in Nederland. Opvallend is het aantal jonge gezinnen dat de beurs bezoekt. In het kinderpaviljoen van Recreatie Centra Nederland werden de eerste dagen meer dan duizend kinderen beziggehouden.
Uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravan Industrie (KCI) blijkt dat het verkoopcijfer van toercaravans in Nederland dit jaar zal uitkomen op 25.000, waarmee alle records worden verbroken. In het recordjaar 2002 werden in totaal 24.024 nieuwe toercaravans verkocht. Behalve dat de bezoekers zich op de beurs orienteren op nieuw aanbod, is de Kampeer & Caravan Jaarbeurs ook een heerlijk dagje uit. De kampeerders gaan weer even terug naar de mooie eigen kampeerzomer van de afgelopen vakantie en de voorpret voor de vakantie in 2004 is alweer begonnen.Op en rond de beursvloer bruist het van de activiteiten.

De prachtige nazomerdagen lokken veel bezoekers naar het buitenterrein, waar onder andere een skelterbaan en een fietsparkoers zijn aangelegd, maar ook een compleet oefenterrein waar de fijne kneepjes van het rijden met caravan en aanhangwagen onder deskundige leiding worden bijgebracht. Deze gratis rijlessen blijken in een grote behoefte te voorzien.

Beste chauffeur
De beste chauffeur krijgt twee weken lang het nieuwste model Renault Scenic ter beschikking en een prachtige caravan, de Tabbert Da Vinci, waarmee een heerlijke gratis vakantie kan worden doorgebracht op een van de campings van Recreatie Centra Nederland. Op het zonovergoten terras kan, zoals de ware kampeerder gewend is, met een goed glas in de hand van al deze gezellige drukte worden genoten.

Klein, compact, groot, riant
Op de beursvloer staat het allerlaatste aanbod aan caravans, campers, acessoires maar ok 1.000 m2 tenten te pronken. Voor elk budget. Van klein en compact tot groot en riant. Eenvoudige campers en de meest luxe modellen. Veel bekijks trekt een camper ter waarde van ¤450.000 die zelfs ruimte biedt om de eigen auto op vakantie mee te kunnen nemen. In het KCK-Kampeertheater op de beursvloer zijn doorlopend presentaties over kampeerreizen, technisch onderhoud, veilig rijden en adviezen van de ANWB Alarmcentrale. De openingstijden van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs zijn dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur.


-.-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie (