Ministerie van Buitenlandse Zaken


- Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer

der Staten Generaal

Binnenhof 4

Den Haag


- Directie Veiligheidsbeleid

Bezuidenhoutseweg 67

2594 AC Den Haag


Datum


- 15 september 2003

Auteur


- Ir A.J.Meerburg (tgv.DVB)


Kenmerk


- DVB/NN-292/03

Telefoon


- 070-3484553


Blad


- 1/2

Fax


- 070-3484352


Bijlage(n)


- 2


- arend.meerburg@minbuza.nl


Betreft


- Inter-Parlementaire Conferentie inzake Vermindering van de Dreiging van Massavernietigingswapens, Straatsburg, 20 en 21 november 2003

www.minbuza.nl

C.c.


---

Tijdens de 2002 topconferentie van de G8 in Kananaskis in Canada werd het "G8 Global Partnership Against the spread of Weapons and Materials of Mass Destruction" gelanceerd. De verklaring zijdens de G8 staatshoofden en regeringsleiders terzake is bijgevoegd. Het "G8 Global Partnership" beoogt in de komende tien jaar rond de 20 miljard US dollars te besteden aan projecten in met name Rusland op het terrein van de vernietiging van chemische wapens, de ontmanteling van nucleaire onderzeeboten, de veilige opslag en vernietiging van voor kernwapens geschikte nucleaire materialen en werkgelegenheid van vroegere wetenschappers terzake.

Teneinde verdere bekendheid te geven aan het "G8 Global Partnership" organiseert de Europese Commissie op 20 en 21 november a.s. een conferentie in Straatsburg. Voor de details moge ik verwijzen naar de betreffende bijlage. Het is de bedoeling dat er, naast leden van het Europese Parlement, nationale delegaties van ongeveer vijf personen worden afgevaardigd, bestaande uit nationale parlementariërs en regeringsfunctionarissen. In dit verband wil ik u uitnodigen om in overleg met de Voorzitter van de Eerste Kamer vier leden af te vaardigen, die begeleid zullen worden door één ambtenaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Uw reactie en de namen van de deelnemende leden zie ik zo, mogelijk voor half september a.s., met belangstelling tegemoet.

Een gelijkluidende brief stuur ik aan de Voorzitter van de Eerste Kamer.

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Mr. J.G. de Hoop Scheffer


---