Gemeente Enschede

Belgische architect ontwerpt nieuwe hoofdpost Brandweer


Enschede, 15-09-2003

Een gemeentelijke Stuurgroep onder voorzitterschap van Burgemeester Jan Mans, heeft afgelopen week besloten het bureau SAMYN and PARTNERS uit Brussel opdracht te geven tot het maken van een ontwerp voor een nieuwe hoofdpost van de Brandweer.

De Brandweer Enschede heeft aan de Zuiderval een nieuwe locatie gevonden voor haar hoofdpost. De huidige hoofdpost voldoet vanwege de huidige en toekomstige organisatiestructuur en omvang van het korps, niet meer aan de gestelde eisen. Een paar belangrijke stappen is inmiddels gezet. De nieuwe locatie aan de Zuiderval, grenzend aan het PR terrein, is gevonden. Er is een programma van eisen opgesteld en vastgesteld. En nu is ook de architect aangewezen. De selectie is begonnen met een Europese aanbesteding waar 36 architecten-bureaus op ingeschreven hebben. Hieruit zijn 5 bureaus geselecteerd voor het maken van een visiepresentatie. De kwaliteit van de geleverde presentaties was goed. De selectiecommissie was unaniem in haar oordeel. Het bureau SAMYN and PARTNERS uit Brussel stak duidelijk boven de andere 4 uit en de gepresenteerde visie voldoet aan de eisen van het beeldkwaliteitplan van de Zuiderval. Philippe Samyn is achtereenvolgens afgestudeerd als constructeur, stedenbouwkundige en architect. Deze veelzijdigheid weerspiegelt zich in de gevarieerde orderportefeuille van het architecten- en ingenieursbureau SAMYN and PARTNERS.
Bekende Nederlandse projecten van het bureau zijn: Benzinestation TotalFina en het Brandweerhuis te Houten. Samyn doceert aan de universiteiten van Brussel en Mons en aan de architectuuropleiding La Cambre.
Naar verwachting kan er eind 2004 met de bouw begonnen worden, waardoor de nieuwe hoofdpost eind 2005/begin 2006 in gebruik genomen kan worden.

---

Gepubliceerd op 15-09-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar