Gemeente Uithoorn

BESLUITEN GEMEENTERAAD

In zijn vergadering van 11 september 2003 heeft de gemeenteraad o.a. de volgende besluiten genomen:


* de begroting 2004 en de jaarrekening 2002 van de Regionale Brandweer Amsterdam en Omstreken voor kennisgeving aan te nemen.
* De jaarrekening 2002, de begroting 2004/meerjarenbegroting 2004-2007 ter uitvoering van milieutaken in Amstelland en De Meerlanden vast te stellen.

* De Startnotitie voor de omlegging Uithoorn-Oost van de N201 d.d. 16 juni 2003 vast te stellen met dien verstande dat variant C, zijnde de variant waarbij het Bedrijventerrein Uithoorn wordt doorsneden, nadrukkelijk als zijnde geen reëel alternatief wordt afgewezen.

* het rampenplan Uithoorn vast te stellen, onder intrekking van het gemeentelijk rampenplan Uithoorn, vastgesteld op 28 februari 2002.
* niet in te stemmen met de voorgestelde invoering van het burgerinitiatief en het jongereninitiatief.
* met inachtneming van de tekst van de amendementen van resp. het CDA, Gemeentebelangen en D66:

1. de reserves en voorzieningen als gevolg van het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten te herschikken zoals in de bijgevoegde nota is opgenomen en verwoord
2. kennis te nemen van de in deze nota opgenomen actualisatie van de cijfers en de gegevens ten opzichte van de nota van september 2002

3. de beleidskaders vast te stellen voor de reserves en voorzieningen op basis van deze nota.

NIEUW RAADSLID

In zijn vergadering van 11 september jl. heeft de gemeenteraad besloten de heer W.C. van Steeden toe te laten als lid van de raad. Hij is de opvolger van mevrouw W.A.J. van Doorn die per dezelfde datum afscheid heeft genomen als raadslid.

NIEUWE COMMISSIEVOORZITTER

Op 11 september jl. heeft de gemeenteraad de heer ing. J. Koster benoemd tot voorzitter van de raadscommissie voor Ruimte, Leefomgeving en Middelen. Hij volgt in die functie de heer mr drs. J.P. Overing op. De heer Overing blijft overigens wel lid van de gemeenteraad.

Gewijzigde samenstelling raadscommissies
Op 11 september jl. heeft de gemeenteraad besloten de raadscommissies als volgt samen te stellen:

Raadscommissie voor ruimte, leefomgeving en middelen (RLM) Leden: de heren J.A.J. Verheijen, N.A.L. Roosendaal en G.A. Hillenius (VVD), de heren J. Baak en R.A.J. Timmers en mevrouw A.G.H. Vink-Janssen (Gemeentebelangen), de heren T.F.M. Verlaan, G.J.A.F. Hubers en H.J.C. van der Voort (CDA), de heren J.N.P. van Velzen en J. Mollema (PvdA), de heer D. Lek (GroenLinks) en de heren P.A.M. Timmer en H.C. Ceder (D66)

Plaatsvervangende leden: de heer S.A.M. van der Pol (VVD), de heer W.C. van Steeden (Gemeentebelangen), mevrouw G. Veninga (CDA), de heer J.A.E. Boskeljon (PvdA) en mevrouw D.J. Zijlstra (GroenLinks).

Raadscommissie voor Bestuur, Welzijn, Onderwijs en Zorg (BWOZ) Leden: de heren ing. J.H. Hoogkamer, A.B.J. van Markesteijn en S.A.M. van der Pol (VVD), mevrouw A.G.H. Vink-Janssen en de heren W.C. van Steeden en R.A.J. Timmers (Gemeentebelangen), mevrouw G. Veninga en de heren mr drs J.P. Overing en P.M. Goossens (CDA); mevrouw J. van Vliet en de heer J. Mollema (PvdA); mevrouw D.J. Zijlstra (GroenLinks)en de heren P.A.M. Timmer en H.C. Ceder (D66).

Plaatsvervangende leden: de heer N.A.L. Roosendaal (VVD), de heren ing. J. Koster en Baak (GB), de heer T.F.M. Verlaan (CDA), de heer J.N.P. van Velzen (PvdA) en de heer D. Lek (GroenLinks).

Raadscommissie Bestuurlijke Vernieuwing (BV)
Leden: de heer ing. J.H. Hoogkamer (VVD); de heer ing. J. Koster (Gemeentebelangen), de heer mr drs J.P. Overing (CDA), de heer J.A.E. Boskeljon (PvdA), mevrouw D.J. Zijlstra (GroenLinks) en de heer P.A.M. Timmer (D66)

Plaatsvervangende leden: de heer A.B.J. van Markesteijn (VVD), de heer J. Baak (Gemeentebelangen), de heer G.J.A.F. Hubers (CDA) en mevrouw J. van Vliet (PvdA)