BASF

BASF wederom opgenomen in Dow Jones Sustainability Index

Duurzame ontwikkeling kan ook de goedkeuring wegdragen van de aandelenmarkten: BASF aandelen zijn namelijk voor het derde achtereenvolgende jaar opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World). Bovendien behoort BASF wederom tot de bedrijven die zijn opgenomen in de Europese index Dow Jones STOXX Sustainability (DJSI STOXX).

Toonaangevende bedrijven op het gebied van duurzaamheid zijn in deze twee indexen opgenomen. Analisten van het Zwitserse Sustainability Asset Management (SAM) selecteren de ondernemingen op basis van duurzaamheidcriteria. SAM beoordeelde BASF als een van de beste bedrijven in de chemische industrie en kende de onderneming de eerste plaats toe in de categorieën risico en crisis management, milieubeleid en management, product stewardship en berichtgeving over duurzaamheid.

BASF is één van de toonaangevende ondernemingen in de chemische industrie wereldwijd. Zij biedt haar klanten een breed assortiment van producten; van hoogwaardige chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten, gewasbeschermingsmiddelen en fijnchemicaliën, tot aardolie en aardgas.
De Verbundstrategie is één van de bijzondere sterkten van BASF. Hiermee verzekert het bedrijf het kostenleiderschap en daarmee op lange termijn onderscheidende voordelen ten opzichte van haar concurrenten. De handelswijze van BASF is in overeenstemming met de principes van duurzame ontwikkeling. In 2002 behaalde BASF met meer dan 89.000 medewerkers een omzet rond de 32 miljard euro. BASF is genoteerd aan de beurzen van Frankfurt (BAS), Londen (BFA), New York (BF), Zürich (BAS) en Parijs (BA).

Voor meer informatie kunt u kijken op www.basf.nl

BNL 15 sep 2003

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Barbara Onsman-van Logtestijn
tel: 026 - 3717 457
fax: 026 - 3717 203