De Unie


Arcadis NV: CAO-onderhandelingen

15 september 2003 - Het was de bedoeling om op woensdag 10 september jl. te starten met de CAO- onderhandelingen bij Arcadis.

Wij hadden verwacht dat de heer Sirre, directeur Arcadis Nederland, zoals afgesproken ons verzoek van 12 augustus zou beantwoorden. Dit verzoek luidde als volgt: Is Arcadis bereid alvorens over te gaan tot het gedwongen ontslaan van een werknemer met een vast dienstverband, eerst met ons overleg te plegen. Tot onze ergernis kon deze vraag die wij al een maand gelegen hadden gesteld niet door de heer Sirre beantwoord worden. Wij voelden ons niet serieus genomen en daarom hebben wij dan ook de onderhandelingstafel verlaten.

De directie maakt het steeds meer duidelijk dat zij de werknemersorganisatie ziet als een vervelend opstakel, dat haar plannen tot personeelsreductie wil dwarsbomen, in plaats van een partner waarmee op basis van ieders verantwoordelijkheid zaken valt te doen in het belang van de continuïteit van Arcadis en in het belang van de werknemers.

Op 22 september aanstaande hebben wij weer een afspraak met de directie. Wellicht wordt onze vraag van 12 augustus dan beantwoord. Daarnaast willen wij met de directie de discussie aangaan hoe zij de relatie met de werknemersorganisatie zien.
Wij hebben vrijwel altijd gekozen voor het harmoniemodel, dit kan natuurlijk wel veranderen in het conflictmodel.

Met vriendelijke groet,

Hans van Bovene
bestuurder

* Intropagina Arcadis

maandag, 15 september 2003