SBS BROADCASTING

SBS verkoopt belang in Poolse TV-zender TVN voor 131,5 miljoen

SBS BROADCASTING KOMT OVEREEN BELANG VAN 30,4% IN POOLSE TV-ZENDER TVN

AAN ITI TE VERKOPEN VOOR EURO 131,5 MILJOEN

Luxemburg, 15 september 2003 - SBS Broadcasting S.A. (NASDAQ: SBTV; Euronext Amsterdam N.V.: SBS) kondigde vandaag aan dat het is overeengekomen zijn resterende belang van 30,4% in TVN Sp. z o.o. ('TVN') te verkopen aan een dochteronderneming van ITI Holdings S.A. ('ITI'), zijn partner in TVN, voor Euro 131,5 miljoen in contanten. TVN is een leidinggevende Poolse televisiezender, waarin SBS sinds juli 2000 een minderheidsbelang bezit. De transactie hangt ervan af of ITI het benodigde kapitaal bij elkaar kan krijgen door middel van een financieringstransactie die ITI momenteel verwacht in het vierde kwartaal van 2003 af te zullen ronden.

In zijn commentaar op de aankondiging zei Harry Evans Sloan, Executive Chairman van SBS, het volgende: 'Wij zijn zeer tevreden geweest met de prestaties van TVN over de afgelopen drie jaar, zowel wat de bedrijfsvoering betreft als in financieel opzicht, want de zender heeft zich waargemaakt als een van de meest succesvolle commerciële televisiezenders in Europa. Het is echter op lange termijn onze strategie ons te concentreren op activa in de uitzendsector die wij volledig beheren en exploiteren, en daarom heeft SBS besloten zijn minderheidsdeelneming in TVN te liquideren. De voorgestelde transactie zal onze balans aanmerkelijk verbeteren, zal onze netto schuldpositie verlagen tot minder dan Euro 20 miljoen en zal ons sterk positioneren om verdere strategische kansen na te streven in onze kernactiviteiten, televisie- en radiozenders in Europa.'

In de overeenkomst voor de verkoop van de aandelen wordt onder meer bepaald dat ITI het belang van SBS in TVN zal kopen op voorwaarde dat ITI de benodigde financiering bij elkaar kan krijgen, en dat na voltooiing van de transactie de bestaande regelingen tussen SBS en ITI zullen worden beëindigd. Het is de bedoeling dat de verkoop van het belang van SBS in TVN en de financieringstransactie van ITI tegelijk afgerond zullen worden. De overeenkomst voor de verkoop van de aandelen vervalt op 31 december 2003 als op die datum de transactie nog niet heeft plaatsgevonden. Bij het aangaan van de overeenkomst voor de verkoop van de aandelen verviel de call-optie-overeenkomst die in december 2002 tussen SBS en ITI werd aangegaan. In december 2002 verkocht SBS ITI een belang van 2,6% in TVN voor USD 11 miljoen. Als deze transactie doorgaat, zal SBS zijn oorspronkelijke belang van 33% in TVN hebben omgezet in een totaal van ongeveer USD 159,5 miljoen in contanten (tegen de huidige wisselkoersen).

De transactie is afhankelijk van de voldoening aan bepaalde voorwaarden ten tijde van de afsluiting.

Voor verdere informatie en het volledige bericht: www.sbsbroadcasting.com, of neem contact op met:

Pers:
Jeff Pryor Catriona Cockburn
Pryor Associates Citigate Dewe Rogerson Tel: +1 818-382-2233 Tel: +44 207 282 2924

Investeerders:
Nick Laudico/Michael Smargiassi
Brainerd Communicators
Tel: +1 212 986 6667

15 sep 03 15:56