Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 15-09-2003
Persberichten maandagmiddag 15 september 2003 Ernest Zinsmeyer 06-22662875

Fietser gewond na botsing met trekker
ASSEN Een 22-jarige man uit Assen raakte maandagmorgen rond 8.00 uur aan de Overcingellaan gewond aan zijn hoofd (buil en schaafwonden) toen hij met zijn fiets op een trekker met oplegger botste. De fietser kwam uit de richting van de Narcisstraat en wilde nog even snel de weg oversteken. De bestuurder van de trekker remde, maar kon de aanrijding niet voorkomen. De jongeman is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

17 fietsers bekeurd
HOOGEVEEN Bij de rotonde aan de Industrieweg/Pesserstraat hebben 17 fietsers tijdens een verkeerscontrole een proces verbaal gekregen vanwege het nemen van de rotonde in tegengestelde richting.

Diefstal auto
ASSEN Een 20-jarige inwoner van Assen deed maandagmorgen aangifte van diefstal van zijn auto. De lichtblauwe Opel Kadett is tussen zondagavond half tien en maandagmorgen kwart voor negen weggenomen. Hij stond geparkeerd op de parkeerplaats aan de Dennenweg.

Rijden onder invloed
ASSEN Een 44-jarige man uit Assen werd maandagmiddag omstreeks 13.00 uur aan de Hunsingostraat aangehouden wegens het besturen van zijn personenauto onder invloed. Op het bureau blies hij 490 ugl. De man is met een snelrecht dagvaarding heengezonden.

Onder invloed op een te snelle, onveilige bromfiets HOOGEVEEN - Een 22-jarige inwoner van Hoogeveen is zondagnacht rond 0.45 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed op de bromfiets. De man blies aan het bureau 795 ugl. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod uitgereikt. Op het politiebureau is ook de bromfiets aan een onderzoek onderworpen. Het voertuig bleek ongeveer 20 km. te snel te gaan, dit levert de eigenaar een boete op van 86,-Omdat de voorrem ontbrak en er geen gele plaat op zat, kost dit respectievelijk 46,- en 23,-.