Gemeente Zwolle

Zwolle en Kampen willen Special Olympics organiseren

Zwolle en Kampen hebben zich gezamenlijk aangemeld als kandidaat voor de organisatie van de Nationale Special Olympics in 2006.

Ik hoop dat ik win. Maar als ik niet win, dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan.
Dat is de eed die sporters afleggen voor zij aan een evenement van Special Olympics deelnemen. Special Olympics is een uniek en zeer aansprekend concept waarbij sporters met een verstandelijke beperking op hun eigen sportieve niveau wedstrijdsport beoefenen. Die wedstrijden vinden plaats op regionaal (jaarlijks), nationaal (om de 2 jaar) en internationaal (om de vier jaar) niveau.

Nationaal evenement
Special Olympics Nederland heeft onlangs gemeenten opgeroepen zich kandidaat te stellen voor de organisatie van de tweejaarlijkse nationale Special Olympics. Zij zijn op zoek naar een organisatie die samen met hen het evenement vorm en inhoud kan geven. Het evenement zal plaatsvinden gedurende twee dagen in mei/juni 2006. De voorbereidingen hiervoor starten begin 2005. Special Olympics Nederland verwacht in 2006 deelname van 800 tot 1.000 sporters.

Bidbook
De gemeente ontvangt binnenkort van Special Olympics Nederland de "bidprocedure". Op basis daarvan kan worden beoordeeld in hoeverre Zwolle en Kampen kunnen voldoen aan de voor het organiseren van het evenement gestelde eisen.

Collegeprogramma
Bevordering van sportdeelname door mensen met een lichamelijk of geestelijke beperking is als doelstelling in het collegeprogramma 2002-2006 opgenomen en is ook als speerpunt geformuleerd in de nota Sportambitie 2005 van de gemeente Zwolle. Een evenement als de Special Olympics kan volgens het college een goede bijdrage leveren aan het realiseren van die doelstellingen.


---