Stadsdeel Amsterdam-Noord


* Diplomas voor leraren

15/9/2003 - Diplomas voor leraren

De leerkrachten van de onderbouw van openbare basisschool De Klimop hebben vorige week een certificaat ontvangen voor hun deelname aan het onderwijsproject Spelen, Ontmoeten, Leren en Observeren (SOLO). Dit project is gericht op extra aandacht voor de taalontwikkeling van hele jonge kinderen.

SOLO is een van de programmas die op de voorscholen in Amsterdam-Noord wordt gebruikt. De voorschool bereidt kinderen voor op de basisschool. Kinderen die in hun ontwikkeling nog niet zo ver zijn als hun leeftijdgenootjes krijgen extra aandacht en begeleiding waardoor ze later beter mee kunnen komen met de groep.

In het SOLO-project is er een belangrijke rol voor de ouders weggelegd. Zij kunnen iedere ochtend inlopen en eens in de maand is er een speciale ouderochtend. Op de ouderochtenden krijgen de ouders informatie over de gang van zaken op school en wordt vooruitgeblikt op wat er de komende periode in de vroegschoolgroep staat te gebeuren. Verder worden de ouders bij tourbeurt actief betrokken bij de groep van hun kind. De ouders ondersteunen de leidsters een ochtend bij het onderwijs en raken ook op deze wijze meer betrokken bij de school en het onderwijs.