Politiebond ACP

ACP heeft nieuw dagelijks bestuur

Voorzitter Joop Vogel en algemeen secretaris Wim Groeneweg hebben ervoor gekozen een andere richting aan hun loopbaan te geven. Op 28 augustus werd aan Joop en Wim door het bondsbestuur van de ACP eervol ontslag verleend. September is de maand van Joop zijn afscheid. Hij heeft een functie aanvaard als locatiedirecteur van het Wessel Gansfortcollege in Groningen. Wim verlaat in oktober de Politievakorganisatie ACP. Hij wordt wethouder in de gemeente Woerden. In het Politiebericht van september en oktober zullen we uitgebreid aandacht schenken aan hun beider vertrek.

Trots mogen wij u voorstellen aan een nieuw dagelijks bestuur, bestaande uit vier gesalarieerde bestuurders:

Wiep van der Pal, bestuurder Dienstverlening en Financiën Wiep van der Pal, bestuurder financiën en dienstverlening

Wiep (39) was de afgelopen jaren werkzaam bij de Hout- en Bouwbond CNV als districtsbestuurder in Noord-Nederland en als districtshoofd in Apeldoorn. Daar heeft hij ruime ervaring opgebouwd ten aanzien van de vele facetten die het vakbondswerk kent. Sinds mei 2003 is hij actief als bestuurder financiën en dienstverlening bij de ACP. In het Politiebericht van augustus 2003 heeft u al kort kennis kunnen maken met zijn ideeën voor en over de politie. Ook zijn plannen voor de ACP kwamen uitgebreid aan bod.

De komende maanden zal Wiep van der Pal het voorzitterschap waarnemen totdat deze vacature is ingevuld.

Kyra Keybets, algemeen secretaris Kyra Keybets, algemeen secretaris

Kyra (38) is zeker geen onbekende bij de ACP. Jarenlang heeft zij zich ingespannen voor de belangenbehartiging van onze leden. Zij was jarenlang werkzaam als medewerker en hoofd Individuele Belangenbehartiging bij de Juridische Dienst van de ACP. De laatste jaren was zij als hoofd regiowerk betrokken bij de activiteiten voor en door ACP-leden in de verschillende regios en afdelingen. Ook het vrijwilligersbeleid en de scholingsactiviteiten kregen haar volle aandacht. Met ingang van1 september 2003 is Kyra algemeen secretaris van de vereniging en de werkorganisatie ACP.

Gerrit van de Kamp, bestuurder Collectieve Belangenbehartiging Gerrit van de Kamp, bestuurder collectieve belangenbehartiging

Gerrit (39 jaar) begon in 1983 bij de gemeentepolitie Den Haag. Tijdens de reorganisatie van de Nederlandse Politie is hij in de regio Gooi en Vechtstreek terechtgekomen. In deze tijd werd hij actief als ACP-kaderlid in de medezeggenschap en het Regionaal Georganiseerd Overleg. Na een periode als bondsbestuurder werd hij medewerker Individuele Belangenbehartiging bij de Juridische Dienst van de ACP. Al snel maakte hij de overstap naar beleidsmedewerker arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid binnen de ACP. In het nieuwe millennium werd hij coördinator arbeidsvoorwaarden en hoofd van de afdeling beleid. Vanuit deze functie was hij onderhandelaar in het landelijk overleg en de CAO-onderhandelingen voor de sector politie. Met ingang van1 september 2003 is hij bestuurder collectieve belangenbehartiging.