FNV

Akkoord sociaal plan Vitesse

Vakbond FNV Sport heeft met Vitesse een akkoord bereikt over een sociaal plan. In totaal moeten er bij de voetbalclub 20 fte's van de 60 fte's verdwijnen. Dit betreft 31 personen. Het is voor het eerst dat een voetbalclub met een vakbond dergelijke afspraken maakt.

De banen staan op de tocht omdat Vitesse in zwaar weer verkeert. De personeelsreductie wordt gerealiseerd door contracten van bepaalde tijd niet te verlengen, alsmede diverse inhuurovereenkomsten te beëindigen. Ook gedwongen ontslagen zijn niet te vermijden. Voor deze laatste groep werknemers hebben Vitesse en FNV Sport een sociaal plan afgesloten. FNV Sport en Vitesse hebben afgesproken dat werknemers worden begeleid in het vinden van een andere baan en een ontslagvergoeding krijgen als aanvulling op hun WW-uitkering of een elders lager te verdienen salaris.

Ton Friederichs van FNV Sport: 'Het is de eerste keer in de voetballerij dat op een zo grote schaal mensen worden ontslagen. In het betaald voetbal vallen spelers en trainers onder een CAO. Het overige personeel waar het hier om gaat, kent nog steeds geen CAO ondanks al jaren durende gesprekken hierover. Met dit sociaal plan is dan ook de eerste keer dat collectief voor deze groep werknemers iets wordt geregeld. Het niveau van dit sociaal plan is alleszins aanvaardbaar gelet op de economische situatie van Vitesse.'