Gemeente Hoogeveen


---

15 september 2003

Uitspraak rechter staat bouw DOC niet in de weg

De bestuursrechter in Assen heeft vorige week een beroep tegen enkele besluiten aangaande de bouw van de DOC-zuivelfabriek op Buitenvaart gegrond verklaard. Volgens de rechtbank is er in de voorbereiding van de besluiten 'een onzorgvuldigheid geslopen'. De rechter is daarom van oordeel dat de gemeente nieuwe besluiten moet nemen. Volgens wethouder Leistra gaat het om een formele uitspraak die de werkzaamheden van DOC niet belemmert.

Voor Buitenvaart lopen op dit moment diverse procedures in het kader van bestemmingsplannen en bouwvergunningen. Voor het gebied waar DOC aan het bouwen is, geldt inmiddels een nieuw bestemmingsplan. Nieuwe besluiten kunnen ook op dit nieuwe bestemmingsplan worden gebaseerd.

Over het vervolg stelt Leistra: "We gaan ons nu natuurlijk beraden hoe we deze 'onzorgvuldigheid' corrigeren. De bouwactiviteiten van DOC gaan gewoon door, de procedures veranderen daar niets aan. En ik verwacht dat de nieuwe besluiten die nodig zijn de voortgang voor DOC niet belemmeren."

© Copyright Gemeente Hoogeveen