Ingezonden persbericht

Persbericht

DE GELDERSE ROOS REALISEERT EFFECTIEF COMMUNICATIEPLATFORM MET MEDIASURFACE 4.5 CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

Eenvoudige toegang tot verschillende soorten informatie via intranet, mediatheek, digitaal handboek en kennismanagement

Hilversum, 15 september 2003 - De Gelderse Roos, organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in Gelderland, heeft Mediasurface gekozen als content management systeem om zo een efficiënt en doeltreffend communicatieplatform in te richten voor de meer dan 1800 medewerkers. Met basisvestigingen in Arnhem, Tiel, en Ede, en gespecialiseerde zorgvestigingen in Lunteren en Wolfheze is het noodzakelijk om snel alle noodzakelijke informatie toegankelijk en beschikbaar te maken voor alle bij de organisatie betrokken medewerkers.

De Gelderse Roos maakte voordien gebruik van een eigen ontwikkeld Intranet dat slechts beperkte mogelijkheden bood. Om de mogelijkheden en functionaliteit van haar communicatieplatform uit te breiden heeft de zorgorganisatie een aantal projecten gestart waarmee de verschillende soorten informatie op een gestructureerde manier beschikbaar konden worden gemaakt. De deelprojecten betroffen het Intranet, de Mediatheek, het Digitaal Handboek en Kennismanagement.

Als onderdeel van het Intranetproject heeft de Gelderse Roos in februari 2003 een selectietraject gestart waarbij de keuze viel op Mediasurface v4.5 als content management systeem. Mediasurface kreeg de voorkeur boven alle andere pakketten vanwege de overtuigende wijze waarop het alle gewenste functionaliteit leverde. Pink Roccade is als implementatiepartner gekozen vanwege de projectaanpak die goed bij de ideeën en wensen van de Gelderse Roos aansluit.
De Gelderse Roos maakt primair gebruik van haar Intranet om een efficiënt en doeltreffend communicatiemiddel te realiseren. Dit biedt de medewerkers de mogelijkheid accuraat en snel documentatie, kennis, meningen en nieuws in te zien, te delen en uit te wisselen via een centraal en altijd toegankelijk medium. Daarnaast biedt het Intranet additionele voordelen. Het Intranet kan de papierstroom binnen de organisatie aanzienlijk verminderen, terwijl het de interne communicatie kan versnellen en professionaliseren. Het Intranet vormt een belangrijke pijler voor het kennismanagementproject van de Gelderse Roos.

"Er is positief gereageerd op de ingebruikname van het nieuwe Intranet"' zegt Anita Frantzen-Gilvert, Hoofd PR & Voorlichting bij de Gelderse Roos. "Met Mediasurface is een platform gecreëerd dat een professionele manier van communiceren tussen alle disciplines en organisatieonderdelen mogelijk maakt."

Het Intranetproject - van voorbereiding en bouw tot en met implementatie en training - is in acht weken afgerond. Dit was mogelijk door de efficiënte en professionele samenwerking tussen de communicatie- en IT-afdelingen van de Gelderse Roos, implementatiepartner Pink Roccade en softwareleverancier Mediasurface. De Intranet-structuur bestaat uit de rubrieken nieuws, agenda, een profiel per afdeling, een prikbord, een digitaal handboek en formulieren. Belangrijke aandachtspunten zijn momenteel het vullen van de structuur met daadwerkelijke inhoud en de benodigde cultuuromslag bij medewerkers: van push- naar pull-communicatie. In fase twee van het project, wanneer de medewerkers ervaring hebben kunnen opdoen met het nieuwe systeem, zal de volledige integratie met de Mediatheek plaatshebben, zodat de medewerkers een complete catalogus met beschikbare middelen tot hun beschikking zullen hebben. Bovendien zal dan ook de behoefte aan personalisatie en de koppeling met verscheidene andere backoffice systemen worden onderzocht en wellicht worden gerealiseerd.

Een zestigtal contentmanagers, georganiseerd in een meerlagige redactie, zal decentraal de content van het Intranet beheren. De redactie zal in de loop der tijd worden uitgebreid tot 120 medewerkers (contentmanagers en reviewers). Hierdoor zal relevante informatie direct door de verantwoordelijke medewerkers zelf aan het Intranet kunnen worden toegevoegd. Een autorisatiemechanisme in Mediasurface zorgt voor vrijgave aan alle betrokken medewerkers. De communicatieafdeling verzorgt het functionele beheer van het systeem en heeft een sturende en controlerende rol, terwijl de IT-afdeling voor het technisch en applicatiebeheer zorgt. Het systeem draait met Mediasurface v4.5 op een Windows 2000 omgeving.

# # #

Over De Gelderse Roos
De Gelderse Roos is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in Zuid-West Gelderland. In de regio's Arnhem, Veluwe Vallei (Ede/Veenendaal) en Rivierenland (Tiel) biedt DGR basiszorg voor GGZ in regionale centra. In Lunteren beschikt de organisatie over een centrum voor psychotherapie en een herstellingsoord. In Wolfheze zijn gespecialiseerde afdelingen voor specifieke doelgroepen (asielzoekers en vluchtelingen, verstandelijk gehandicapten, mensen met het Korsakoff-syndroom en mensen met een justitieel verleden in combinatie met een psychiatrische stoornis). De Gelderse Roos is een grote werkgever in de regio met meer dan 1.800 medewerkers.
www.degelderseroos.nl

Over Pink Roccade
PinkRoccade beschikt over jarenlange ervaring in het leveren van creatieve oplossingen voor complexe ICT-vraagstukken. De dienstverlening van PinkRoccade spitst zich van oudsher toe op het implementeren, beheren, managen en verbeteren van ICT-infrastructuren en bijbehorende bedrijfsprocessen.

Over Mediasurface
Mediasurface is een Europees leverancier van enterprise content management software voor beheer van dynamische websites en nieuwe digitale netwerken. Mediasurface 4.5 biedt klanten vanuit het standaardproduct een grote hoeveelheid content management functionaliteit. Bovendien is Mediasurface 4.5 eenvoudig te integreren met bestaande systemen door het gebruik van het Infrastructure Ready(tm) concept. De ingebouwde kennismanagement functionaliteit zorgt ervoor dat medewerkers op effectievere wijze content kunnen beheren en gebruikers eenvoudiger en sneller de gewenste informatie kunnen vinden. In de praktijk heeft Mediasurface bewezen ruime ROI en een korte 'time to benefit' te hebben doordat het systeem zeer snel in gebruik te nemen is.

Mediasurface heeft het hoofdkantoor in Engeland en is actief in Europa en de Verenigde Staten. De software en diensten van Mediasurface vormen de basis voor meer dan 300 websites van klanten in Europa en de V.S. Tot de klantenkring van Mediasurface in de Benelux behoren toonaangevende organisaties als Academisch Ziekenhuis Groningen, AEGON, Baan, Claritas, Consumentenbond, Gasunie, GTI, Holland Casino, Kluwer Academic Publishers, Leids Universitair Medisch Centrum, NATO, Triodos Bank, Van Dale Lexicografie en VNU Business Publications.
Meer informatie is te vinden op http://www.mediasurface.nl. Het telefoonnummer van Mediasurface Benelux is +31 (0)35 6257890.

Meer informatie voor de redactie:
Mediasurface B.V.
Arjen van den Akker
Tel. 035 6257890
GSM 06 51604191
arjen.van.den.akker@mediasurface.com

Potters PR
Monique Potters
Tel. 0345 501595
GSM 06 28 88 96 32
monique@potterspr.nl