Gemeente Maassluis

Persberichten

15-9-2003

Schriftelijke vragen CDA over Koningshof

De fractie van het CDA in de Maassluise gemeenteraad heeft de volgende schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld:

Via uw brief van 5 september 2003, informeert u ons over de voortgang rond de renovatie van het Ontmoetingscentrum Koningshof. U deelt daarin onder andere mede, dat de onderhandelingen met de kandidaatexploitant Optisport zijn beëindigd. De door Optisport voorgestelde exploitatie-opzet biedt geen mogelijkheden voor een positief exploitatieresultaat. Ten aanzien van de bouw van woningen rondom het nieuwe gebouw deelt u mee, dat hierover in september 2003 een discussie/info-avond wordt gehouden waarin de schil rondom Koningshof ter discussie staat.

Over de wijze van financiering van de renovatie van het Ontmoetingscentrum Koningshof heeft ondermeer onze fractie bij eerdere beraadslagingen bezorgdheid uitgesproken. Zo is de financiering in belangrijke mate gebaseerd op de opbrengst van de daarbij te realiseren woningen.
De inhoud van uw brief van 5 september j.l. heeft onze bezorgdheid over de exploitatie en financiering doen toenemen.

In verband hiermee stellen wij u op grond van artikel 37 van het Reglement van Orde van de raad de volgende vragen:
1. Optisport, de beoogde exploitant van het te renoveren Ontmoetingscentrum Koningshof, heeft destijds in overleg met de huidige gebruikers van Koningshof een Programma van Eisen opgesteld.
Nu Optisport als toekomstig exploitant heeft afgehaakt, vragen wij ons af of dit Programma van Eisen onverkort blijft gehandhaafd. Indien dit niet zo is, wat zijn dan hiervan de consequenties qua opzet, inrichting en exploitatie van het gebouw?

2. Bij de gevoerde besprekingen rond de renovatie van Koningshof is steeds als uitgangspunt gehanteerd dat een negatief exploitatiesaldo niet aanvaardbaar is. Geldt dit uitgangspunt ook bij de gedachte alternatieve exploitatie-mogelijkheden zoals een op te richten (nieuwe) Stichting, waar u in de brief over spreekt?


3. De opbrengst van de woningen rondom het gerenoveerde Ontmoetingscentrum (de zgn. schil rondom Koningshof) is één van de niet onaanzienlijke kostendragers voor de renovatie. In het raadsvoorstel van 10 december 2002 wordt gesproken over een aantal parkwoningen met halfverdiepte parkeerplaatsen. Is deze opzet nog steeds van kracht? Zo niet, kunnen hier dan consequenties uit voortvloeien die de financiering van de renovatie nadelig gaan beïnvloeden?
4. Bent u overigens met ons van mening dat de nieuwe ontwikkelingen rond de exploitatie en financiering van de te renoveren Koningshof zorgen baart?

Uw schriftelijk antwoord op de gestelde vragen zien wij met belangstelling tegemoet.