STICHTING LEASEVERLIES

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Leaseverlies


- Persbericht -

Oud-minister mr J. de Ruiter (Justitie)
nieuwe voorzitter Raad van Toezicht
Stichtingen Leaseverlies en Eegalease

Den Haag, maandag 15 september 2003 - Oud-minister Job de Ruiter (Justitie) wordt de nieuwe voorzitter van de onafhankelijke Raad van Toezicht van de stichtingen Leaseverlies en Eegalease. Deze stichtingen komen zoals bekend op voor de belangen van gedupeerde effectenleasecontractanten. De bestuurders van beide stichtingen leggen verantwoording af aan de Raad van Toezicht. Ook verleent de Raad zowel gevraagd als ongevraagd advies aan beide stichtingen.

Mr J. de Ruiter neemt de voorzittershamer over van de heer Wijnholt, oud lid van de Raad van State I.B.D. en oud-President van de Rechtbank te Den Haag. De heer Wijnholt heeft zich om persoonlijke redenen die gelegen zijn in de familiekring teruggetrokken uit de Raad.

Andere leden van de Raad van Toezicht zijn mevrouw mr. E.M. Dil-Stork, mr. H.E. Koning, prof. L.C. van Zutphen en prof. mr. G. van Solinge. Mevrouw J. Dil-Stork is oud-President van de Rechtbank te Den Haag en oud-hoofd van de juridische dienst van de Consumentenbond. De heer Koning was onder meer Staatssecretaris van Financiën en President van de Rekenkamer. Prof. Van Zutphen is oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van Coopers & Lybrand in Nederland en Emeritus hoogleraar Accountancy aan de V.U. te Amsterdam. Hij bekleedde diverse commissariaten, onder meer bij De Nederlandsche Bank.

Prof. Van Solinge is hoogleraar ondernemingsrecht aan de K.U. te Nijmegen en directeur van het Van der Heijden Instituut. Hij is tevens lid van de Commissie Openbare Biedingen van de AFM.


--