Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht 15-09-2003 - Persberichten district Lekstroom.

Onjuist gedrag

NIEUWEGEIN- Op zondagavond werd een man aangehouden nadat hij agenten had beledigd. Omstreeks 19.50 uur zag een agent een 18-jarige man uit Nieuwegein op zijn bromfiets rijden zonder helm. De man kreeg hiervoor een bekeuring en de man begon de agent direct uit te schelden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Mishandeling van twee vrouwen

IJSSELSTEIN- Op zaterdagavond werden twee vrouwen mishandeld door een nog onbekende fietser. Omstreeks 19.00 uur stond een 20-jarige automobiliste uit IJsselstein te wachten voor het rode verkeerslicht bij de kruising met de Schepenensingel/Provincialeweg. De vrouw stond voor het verkeerslicht te wachten toen er plotseling een harde klap op haar auto werd gegeven. Dit werd gedaan door een man op een fiets. De man fietste nadat hij de klap had gegeven weer door.

De vrouw vond dit zeer onbehoorlijk en wilde weten waarom de man op de auto had geslagen. De vrouw reed op een gegeven moment de Provincialeweg op en stopte ter hoogte van een tankstation. Ze wilde graag weten waarom de fietser, die reed op een oude beige herenfiets, op haar auto had geslagen. Er ontstond vervolgens een discussie tussen de man, de automobiliste en haar vriendin. Dit liep uit de hand en de man sloeg meerdere keren op de vrouwen in. De vrouwen stapten vervolgens weer in de auto en de man trok het portier open en sloeg de 20-jarige vrouw meerdere keren in het gezicht. De man kreeg van de vrouwen meerdere klappen terug en op een gegeven moment lukte het de vrouwen om weg te rijden. De man, ongeveer 1.90 lang, ongeveer 30 jaar, licht getinte huidskleur, zwart achterovergekamd haar, klein zwart snorretje en een pokdalig gezicht, bleef achter.

De vrouwen raakten gewond aan gelaat en benen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom; 0900-8844.