Gepubliceerd op 12-9-2003
Oproep aan alle oldenzaalse twentse rolstoelvierdaagse deelnemers

De gemeente Oldenzaal is op zoek naar Oldenzalers die meegedaan hebben aan de Twentse rolstoelvierdaagse in Delden. Deze vond plaats van 21 juli tot 25 juli jongstleden in Delden.

Het gemeentebestuur vindt het een fantastische prestatie dat de sporters zon resultaat hebben weten neer te zetten. Om de deelnemers te eren en aan te moedigen voor het komend sportjaar wil de gemeente de deelnemers in het stadhuis ontvangen.

De gemeente heeft echter getracht om de namen van de deelnemers te achterhalen. Dit is ondanks vele inspanningen helaas niet gelukt. Daarom roepen wij iedereen die aan de rolstoelvierdaagse heeft gedaan hierbij op zich bij ons te melden. U kunt zich melden bij mevrouw Leinse, telefoonnummer 0541 588390. Wij verzoeken u zich voor 30 september te melden in verband met de organisatie van de huldiging. Nadat de deelnemers zich gemeld hebben, zal de gemeente een datum bekend maken wanneer de deelnemers gehuldigd worden op het stadhuis. Zij zullen onder andere door wethouder Trees Vloothuis in het stadhuis ontvangen worden.

Gepubliceerd op 11-9-2003
De heer Bennink waarnemend burgemeester van Oldenzaal De heer T. Bennink wordt met ingang van 16 september 2003 waarnemend burgemeester van de gemeente Oldenzaal, zo heeft Commissaris van de Koningin mr. Geert Jansen vandaag bekend gemaakt. De heer Bennink is de opvolger van burgemeester Cammaert, die met ingang van 16 september tot burgemeester van de gemeente Velsen is benoemd. Vanmiddag maken de fractievoorzitters van de politieke partijen in de Oldenzaalse gemeenteraad kennis met Bennink.

Door het vertrek van burgemeester mr. P.A.G. Cammaert naar de gemeente Velsen, is het burgemeestersambt in de circa 31.000 inwoners tellende gemeente Oldenzaal vacant. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal gevraagd worden deze burgemeestersvacature open te stellen, zodra de gemeenteraad van Oldenzaal het profiel voor de nieuw te benoemen burgemeester heeft geschetst. Streven is erop gericht dat dit eind september 2003 gebeurt. Binnen vier maanden nadat de gelegenheid tot sollicitatie is geboden dient de gemeenteraad een aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te zenden.

De heer Bennink is 65 jaar, hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Vanaf 2001 tot 2003 was hij lid van het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel met de portefeuille Werk en Bereikbaarheid. De heer Bennink begon zijn loopbaan in 1960 als ondernemer en was vanaf 1982 tot 1994 wethouder in de gemeente Enschede. Oud-gedeputeerde Bennink is lid van de VVD.