Gemeente Vlieland

Reconstructie fietspaden
Onlangs is begonnen met de tweede fase van de reconstructie van de fietspaden op het westelijk deel van Vlieland. In het voorjaar is al het gehele fietspad langs de zeereep op een breedte van 150 cm gebracht. In de loop van de tijd was het fietspad door overstuiving en ingroei van bermen op veel plaatsen tot een breedte van 100 tot 120 cm teruggelopen. Ook waren op veel plaatsen kuilen ontstaan, waarin na enige regenval water bleef staan. Zijkanten die sinds het voorjaar zijn stukgereden zullen weer worden verbeterd. Het nieuwe nu uit te voeren werk omvat twee onderdelen:
In het fietspad langs de zeereep zijn in het voorjaar twee delen achterwege gelaten. Het betreft laaggelegen gedeelten die de afgelopen jaren langdurig onder water hebben gestaan. Hier wordt het fietspad naar hogergelegen terrein gebracht. Om dit te kunnen doen zijn de nieuwe tracé's opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan buitengebied. Nu dit bestemmingsplan onlangs door de provincie is goedgekeurd, kan met de werkzaamheden worden begonnen. De nieuwe tracé's zijn in overleg met staatsbosbeheer en de werkgroep Vlieland uitgezet, om zo min mogelijk schade aan de natuur toe te brengen. Een andere reden waarom de nieuwe trace's pas nu in september worden aangelegd, is om de zandhagedis, een rode lijstsoort die in dit gebied voorkomt, zo min mogelijk te verstoren. De zandhagedis is een koudbloedige diersoort, die in deze tijd van het jaar nog actief is, en nu bij naderende activiteiten een veilig heenkomen kan zoeken. Wanneer het eenmaal kouder is blijft de hagedis op zijn schuilplaats verscholen. Met het omleggen van de fietspaden naar hogere gedeelten worden twee lager gelegen natte vlakten weer tot één geheel samengevoegd, hetgeen gunstig is voor de natuur. Het materiaal van het oude gedeelte dat wordt opgeheven wordt verwerkt in de fundering van de nieuwe gedeelten.
Het tweede onderdeel omvat het overlagen en verbreden van de Oude Postweg en het Pad van Dertig. Hiermee zal in de tweede helft van september worden aangevangen. Dit werk was aanvankelijk voorzien voor het voorjaar van 2004, maar is om financiële en logistieke redenen naar voren gehaald. Ook deze paden zullen op een standaard breedte van 150 cm worden gebracht, en natte lage plekken in de paden zullen worden uitgevuld. Het Pad van Dertig zal aan de noordzijde iets worden verhoogd door een extra dikke schelpenlaag aan te brengen, zodat in natte perioden ook daar langer van het pad gebruik gemaakt kan worden. Voor het uitvoeren van het werk ontvangt de gemeente subsidie van Leader, de provincie en een SGB-subsidie van het Ministerie van Landbouw. Hiermee wordt ca. 70% van het werk gesubsidieerd. Daarnaast wordt het grondwerk van de nieuwe tracé's door Rijkswaterstaat gedaan, omdat het naast de fietspaden gelegen Karrepad, dat in onderhoud is bij Rijkswaterstaat, ook moet worden omgelegd. Staatsbosbeheer zorgt voor het plagmateriaal om de blootgelegde delen weer toe te dekken. Het aanbrengen van de schelpen wordt verzorgd door de firma Lareco. Voor de (wal)herfsvakantie moeten alle werkzaamheden zijn afgerond. Tot die tijd is op de gedeelten waar werkzaamheden zijn, geen fietsverkeer mogelijk. De afsluitingen worden met borden aangegeven.

Toelage uitwonende studerenden
Ouders (of verzorgers) of uitwonende studerenden kunnen in aanmerking komen voor een aanvullende gemeentelijke toelage van maximaal 113,45 per maand.
Bij een inkomen lager dan 26.966,30 ontvangt u de maximale toelage van 113,45 per maand. Is uw inkomen hoger dan dit bedrag dan neemt de tegemoetkoming met elke meerverdiende euro langzaam af. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor deze toelage? Dien dan toch een aanvraag in.

Aanvragen toelage
Voor 1 oktober 2003 moet uw aanvraag voor een toelage voor het studiejaar 2003/2004 bij de gemeente binnen zijn. Samen met het aanvraagformulier moet u ook de volgende bijlagen indienen: o de beschikking van de Informatie Beheer Groep over de tegemoetkoming in de schoolkosten voor het betreffende studiejaar; o een bewijs waaruit blijkt dat de studerende uitwonend is; o een bewijs waaruit blijkt dat de studerende is ingeschreven aan de onderwijsinstelling.

Let op!Het is van belang dat een aanvraag voor een tegemoetkoming in de schoolkosten uit hoofde van de Wet tegemoetkoming onderwijs bijdrage en schoolkosten zo spoedig mogelijk wordt ingediend bij de Informatie Beheer Groep. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar via de onderwijsinstelling waaraan uw zoon of dochter is ingeschreven of via het volgende internetadres:
www.ib-groep.nl.

Aanvraagformulieren om voor het studiejaar 2003-2004 in aanmerking te komen voor een toelage zijn verkrijgbaar bij de afdeling burgerzaken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R.A. Lanting, tel. 0562-452729.

Kleding-inzameling Leger des Heils
Voor aanstaande dinsdag is door de gemeente een vergunning verstrekt aan het Leger des Heils voor het inzamelen van kleding.
---

VACATURE
Het college van burgemeester en wethouders roept enthousiaste kandidaten op te solliciteren naar de functie van:

ADMINISTRATIEF MEDEWERK(ST)ER
(16 uur per week)

bij de afdeling Openbare Werken van de gemeente Vlieland. Het betreft een tijdelijke functie.
De afdeling bestaat uit een binnen- en een buitendienst. Voor het team van binnendienst-medewerkers zijn wij op zoek naar een collega die bij de sectie bouw- en woningtoezicht de administratieve werkzaamheden gaat verrichten.
Wij verwachten dat je beschikt over een MBO-opleiding en ervaring hebt in het werken met computers. Daarnaast is het van groot belang dat je zorgvuldig en gestructureerd kunt werken.
De werkzaamheden bestaan o.a. uit;
o het inboeken van binnen gekomen aanvragen in een daarvoor ontwikkeld computerprogramma;
o het gereedmaken van adviesaanvragen voor de welstandscommissie; o de administratieve afhandeling van besluiten van het college van B&W;
o het tijdig verzorgen van diverse publicaties; o het bewaken van de wettelijke voortgangstermijnen; o overige voorkomende administratieve werkzaamheden op de afdeling. Werktijden worden in onderling overleg vastgesteld en afgestemd op de aanwezigheid van de medewerkster bouw- en woningtoezicht. De hoogte van het salaris bedraagt 697,00 per maand, exclusief de vakantietoelage van 8%. Daarnaast kent de gemeente een prima pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden.
Voor meer informatie over deze functie kun je telefonisch contact opnemen met Bianca Verheij (452719). Je sollicitatiebrief dien je voor vrijdag 26 september te richten aan het college van B&W, t.a.v. Robert Lanting, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland o.v.v. soll. adm. mdw. op de voorkant van de enveloppe.

---

MEDEDELING VAN REDERIJ DOEKSEN

VERLENGING BOOTPAS
Als gevolg van de wijziging van de Wet GBA (Wet Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens) per 1 januari 2002, is het de gemeente niet meer toegestaan informatie aan de Rederij te verstrekken aangaande eilanders, die niet langer in de gemeente zijn ingeschreven. Om die reden wordt het "reglement inzake toepassing van het eilander tarief 1997" aangepast.

1.De geldigheid van de bootpas wordt 2 jaar.
2.Bij verlenging dient opnieuw een aanvraagformulier te worden ingeleverd, tezamen met een bewijs van inschrijving in de Gemeentelijke Basis Administratie (uittreksel) en bewijsstukken die de economische binding aantonen.
Om iedereen van een nieuwe pas te voorzien, blijft de thans in uw bezit zijnde pas geldig tot aan de verlenging.
Voor deze verlenging dient u zich te melden op het kantoor van de Rederij in de periode:

Maart/ april /mei 2003:

achternaam beginnend met A t/m D

September/ oktober/ november 2003:

achternaam beginnend met E t/m L

Maart/ april mei 2004:

achternaam beginnend met M t/m S

September / oktober/ november 2004:

achternaam beginnend met T t/m Z

Voor deze verlenging dient u zich te melden op het kantoor van de rederij op Vlieland in de hierboven genoemde periode.

De bijdrage in de kosten van de pas bedraagt 2,50.

Het gewijzigde reglement is op Vlieland verkrijgbaar op het VVV-kantoor en in de wachtaccommodatie. Ook is hier het aanvraagformulier verkrijgbaar.

Let op:

o de oude pas moet worden ingeleverd (ook als de oude pas op dit moment nog niet verlopen is, moet een nieuwe pas worden aangevraagd).

o Op 1 juni 2003 zijn de passen vervallen voor eilanders van wie de achternaam begint met A t/m D.

o zonder nieuwe pas betaalt u het volle tarief.

Raadsvergadering 15 september 2003
Agenda van de vergadering van de gemeenteraad van Vlieland op maandag 15 september 2003, aanvang
20:00 uurin het gemeentehuis.

o Opening en vaststellen agenda.
o Installatie van de heer A.A. Kriesch middels het afleggen van de belofte/eed.
o Mededelingen.
o Spreekrecht burger.
o Vaststellen notulen vergadering d.d. 28 juli 2003. o Ingekomen stukken.
o Milieuprogramma gemeente Vlieland 2003 - 2006. o Meerjarenplan onderhoud wegen.
o Vaststellen bestemmingsplan Zomerhuizenterrein. o Concept-verordening op de raadscommissie.
o Benoeming raadslid in het algemeen bestuur van de G5. o Jaarrekening 2002 Stichting Aanloophaven Vlieland. o Jaarrekening Stichting Recreatiebelangen Vlieland. o Begrotingswijziging nr. 6 - 2003.
o Rondvraag.
o Sluiting.

Alle onderliggende stukken liggen tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de griffier ter inzage. Indien u gebruik wenst te maken van het spreekrecht dient u zich daartoe voor aanvang van de vergadering te wenden tot de griffier (tel.nr.: 452729).

De raadsvoorstellen zijn ook te lezen op de website van de gemeente Vlieland. http://www.vlieland.nl
(bestuur en organisatie)