Gemeente Almere

Toekomst in Beeld

beeld Als Almere doorgroeit naar 400.000 inwoners in 2030, hoe moet de stad er dan uit komen te zien? Wat mag er niet ontbreken? En wat kunnen we missen? Blijven we naar andere steden reizen voor werk, onderwijs en uitgaan? Of moet dat in Almere voorhanden zijn?

Burgemeester en wethouders leggen deze vraag de komende maanden voor aan de Almeerse bevolking. Om standpunten en keuzes van Almeerders te laten meewegen bij de mogelijke doorgroei van de stad en de afspraken die hierover met Rijk en regio moeten worden gemaakt. Fotos en het computerspel Simcity moeten daarbij helpen.

Het college wil een dialoog met de bevolking over de doorgroei en verdere ontwikkeling van de stad.

Daarvoor is een gefaseerde aanpak gekozen. In de eerste plaats worden de komende weken op allerlei manieren deelnemers geworven. Via rechtstreekse uitnodigingen, intermediairs en verschillende media worden mensen uit alle lagen van de bevolking benaderd om mee doen.

Deelnemers worden uitgenodigd voor een startbijeenkomst op zaterdag 11 oktober in het stadhuis. Daar kunnen zij workshops over fotografie en Simcity volgen en wordt de vraagstelling toegelicht. De resultaten worden op 8 november ingeleverd, waarbij deelnemers hun bijdragen presenteren aan publiek en gemeentebestuur. De resultaten worden tezamen met een eerste reactie van het college tentoongesteld. De reacties van de bezoekers leiden begin volgend jaar tenslotte tot een definitieve mening van B&W. Via de media, de website en de Stadhuis-aan-huispagina in Almere Vandaag wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. De resultaten hebben invloed op de verdere besluitvorming over de ontwikkeling van de stad.
* meer over Toekomst in Beeld
met een digitaal inschrijfformulier