Heuvelrug 10.25 uur

Utrecht 15-09-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Beet
MAARN Op zondag 14 september had een hengelaar wel een heel spannende vangst.

Rond 19.25 uur zag een getuige bij een zandafgraving aan de Bergweg een vislijn over een hoogspanningsdraad hangen. Tevens zag hij daarbij een jongen springen en roepen om hulp. De getuige belde de politie.

Politiemensen troffen drie personen bij de zandafgraving aan, maar niemand in de nabijheid van de vislijn. Tevens werd er geen hengel aangetroffen, maar de vislijn hing er nog wel. De politiemensen hebben de vislijn kapot getrokken, zodat die geen gevaar voor passanten meer kon opleveren. Wie de spannende vangst had gedaan is onbekend gebleven.

Moeder en dochtertje gewond
AMERONGEN Op zondag 14 september raakte een moeder en haar 2-jarige dochtertje gewond bij een aanrijding.

Rond 16.00 uur stopte een 33-jarige automobiliste uit Scherpenzeel op de Koningin Wilhelminaweg voor een fietsersoversteekplaats. Twee fietsers staken daarop over. Een 48-jarige automobilist uit Zeist die achter de Scherpenzeelse reed, zag te laat dat de auto voor hem was gestopt. Hij botste tegen zijn voorligger en die auto werd daardoor naar voren gedrukt en schepte beide fietsen. De opzittenden van één fiets, een 31-jarige vrouw uit Leersum en haar 2-jarige dochtertje, raakten daardoor gewond.. De traumahelikopter kwam ter plaatse.

De moeder werd met vermoedelijk een gebroken arm en mogelijk inwendig letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Het 2-jarige dochtertje werd met schaafwonden naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. De opzittenden van de andere fiets, een 30-jarige vrouw uit Rhenen en haar 2-jarige dochtertje, werden ter plaatse onderzocht. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Inbrekers aangehouden
VEENENDAAL Op zondag 14 september werden twee jongens aangehouden bij een inbraak.

Rond 15.15 uur kreeg een beveiligingsbedrijf een inbraakalarm binnen van een school aan de Buurtlaan-Oost. Bij een open deur van de school troffen zij één verdachte aan en hielden deze verdachte, een 17-jarige jongen uit Overberg, aan. Vervolgens zagen zij bij de school nog een verdachte lopen. Ook deze verdachte, een 15-jarige jongen uit Tilburg, werd door hen aangehouden. Beide verdachten werden even later aan de politie overgedragen. Er moet nog worden gekeken of er iets uit de school is weggenomen. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

Fietser gevallen
RHENEN Op zondag 14 september raakte een fietser gewond bij een ongeval.

Rond 11.15 uur fietste een 37-jarige man uit Nijkerkerveen op zijn crossfiets met enkele vrienden op en rond de Kwintelkooien. Op de Oude Veensegrindweg kwam de man ten val en kwam daarbij op zijn rug terecht. Vervolgens bleek dat hij niet meer op zijn linkerbeen kon staan. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

Kop-staart aanrijding
DOORN Op zondag 14 september raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding.

Rond 11.35 uur reed een 44-jarige automobiliste uit Leusden over de Amersfoortseweg, komende uit de richting van Maarn. Zij zag te laat dat een voor haar rijdende 37-jarige automobilist uit Wapenveld remde en botste tegen hem op. Daarbij raakte zij gewond. De vrouw werd met pijn op haar borst per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.