Utrecht stad 10.10 uur

Utrecht 15-09-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Man aangehouden
UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden voor het rijden zonder helm en verzekering. Tevens probeerde de man weg te vluchten.

Omstreeks 18.05 uur zagen politieagenten een man op een scooter over de Balijelaan rijden. Op het moment dat de bestuurder de politie zag, reed hij met hoge snelheid weg in de richting van het Anne Frankplein.

De agenten zetten de achtervolging in en zagen dat de 18-jarige bestuurder uit Utrecht op het fietspad van de Kanaalweg onderuit ging. De agenten zagen dat de verdachte probeerde weg te lopen, maar konden hem na een korte sprint aanhouden. De Utrecht was gewond en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Bij een winkel aan Boven Clarenburg heeft personeel een man aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Medewerkers zagen omstreeks 15.45 uur dat een man een aantal flessen alcohol meenam zonder deze af te rekenen. Eenmaal buiten de winkel werd de 61-jarige man uit Utrecht aangehouden en overgedragen aan de politie.

Straatroof
UTRECHT Zondagmorgen vond op de Laan van Puntenburg een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 30-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 08.45 uur over de laan van Puntenburg in de richting van de Herman Gorterstraat. Plotseling hoorde de vrouw dat een scooter haar van achteren benaderde en voor dat zij het in de gaten had, werd er aan haar tas getrokken. Twee tot nu toe onbekende jongens probeerden haar tas af te pakken.

Uiteindelijk kwam de vrouw ten val en moest haar tas loslaten. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel. : 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed
UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden die met twee lekke banden over het Zandpad reed.

Getuigen belden omstreeks 07.30 uur naar de politie dat een bestuurder onder invloed in een zijn auto zou rijden met twee lekke banden. Ter plaatse trof de politie een 34-jarige man uit Nijkerk (Gld) in zijn voertuig aan. De man was duidelijk onder invloed en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau verklaarde de man dat hij reeds op de Amsterdamsestraatweg al een aanrijding met een stoep had gehad waarbij twee banden waren lek geraakt. Uit de ademanalyse bleek dat hij 590 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur kon hij naar huis.