STAATSLOTERIJ

Staatsloterij wijst claims van EWLH van de hand



Den Haag, 15 september 2003 - De Staatsloterij heeft twee jaar gelden voor de ontwikkeling van de SMS-loterij SEVENS een technisch ontwikkelplatform opgericht genaamd European Wireless Lottery Holding (ELWH) - waarin de Staatsloterij naast andere investerende partijen 10% aandeel heeft.

De SEVENS-loterij is onlangs door het Ministerie van Financiën vooralsnog stopgezet. De Staatsloterij heeft officieel bezwaar tegen dit besluit aangetekend, mede doordat er claims konden worden verwacht, ook vanuit andere investeerders dan EWLH.

Inmiddels is dat het geval. EWLH claimt onder meer een schadevergoeding voor vermeende contractbreuk en zal daarover een kort geding aanspannen.
De Staatsloterij betreurt dat en wees al eerder op de overmachtclausule in het contract. Het besluit van het Ministerie om SEVENS geen doorgang te laten vinden, is voor de Staatsloterij een geval van overmacht. De Staatsloterij heeft het Ministerie eerder al gewezen op de consequenties hiervan.

Overigens hebben tot nu toe alle maandelijkse betalingen aan EWLH gewoon plaats gevonden. Er is ook geen sprake van achterstallige betalingen, zoals EWLH beweert.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Staatsloterij met de heer Van Egerschot via nummer 070 - 302 15 00.

Einde Persbericht

15 sep 03 09:53