Gemeente Eindhoven

Persbericht: 11 september 2003, no. 161

Controle hondenbelasting van start

Op maandag 15 september start in Eindhoven de tweejaarlijkse extra controle op het betalen van hondenbelasting. Gedurende drie maanden gaan gemeentelijke controleurs huis aan huis na of de aanwezige honden bij de gemeente zijn geregistreerd. De controleurs kunnen zich uiteraard legitimeren.

Doel van deze controle is het actualiseren van het gemeentelijk bestand van honden en hondenbezitters. Dit is helaas nodig, omdat in de praktijk is gebleken dat veel hondeneigenaren niet uit zichzelf aangifte doen bij de gemeente en dus ook geen hondenbelasting betalen.

Tarieven
Het tarief op jaarbasis bedraagt voor 2003 voor de eerste hond 49,50 en voor elke volgende hond 99,-. Voor een kennel moet 247,50 worden betaald. De opbrengst van de hondenbelasting gaat naar de algemene middelen van de gemeente. Hieruit betaalt en onderhoudt de gemeente de voorzieningen voor honden, zoals uitlaatterreinen en hondentoiletten.

Wie meer informatie wil over de hondenbelasting of een aangiftebiljet wil aanvragen, kan tijdens kantooruren bellen met (040) 238 29 49.

© 2003 Gemeente Eindhoven