Milieukeur

10/09/2003

Stichting milieukeur op agf totaal 2003

Stichting Milieukeur is van 15 tot en met 17 september 2003 aanwezig op de AGF Totaal in Ahoy' te Rotterdam. De stichting brengt samen met verschillende ondernemers de mogelijkheden van duurzaam ondernemen met Milieukeur onder de aandacht.

Ondernemers met belangstelling voor duurzaam ondernemen kunnen Stichting Milieukeur vinden in de IJsselhal, standnummer 563. Samen met verschillende ondernemers biedt Stichting Milieukeur informatie en ervaringen over het ontwikkelen van duurzame ketens en het produceren onder Milieukeurcriteria.

De ondernemingen die hun Milieukeur-aanpak in de stand van Milieukeur op de AGF Totaal komen toelichten en producten met Milieukeur aanbieden, zijn Groentehof BV (gesneden groenten), Veiling Margraten (appels, peren en sap), Stichting Milinnova (aardappelen, uien en peen), Les Meilleurs (aardbeien) en White Pearl (bloemkolen).

Milieukeur
Stichting Milieukeur is in 1992 op initiatief van de overheid (Ministerie van VROM en EZ en sinds 1995 het Ministerie van LNV) opgericht. Het doel van Milieukeur is het stimuleren van milieubewust handelen door producent en consument. Milieukeur wordt beheerd door de onafhankelijke Stichting Milieukeur, waarin consumenten- en producentenorganisaties, milieudeskundigen, detailhandel en overheid deelnemen. Wanneer een product Milieukeur heeft verkregen betekent dit dat het, ten opzichte van de meeste vergelijkbare producten, minder milieubelastend is. Producten met Milieukeur voldoen aan strenge criteria. Op dit moment is Milieukeur onder andere te vinden op varkensvlees, planten, substraat, gesneden groente, aardbeien, appels, peren, appelsap, uien, ijsbergsla, aardappelen, verf, bungalowparken, campings, groepsaccommodaties, brandblussers, kopieerpapier, etiketten, schoenen, linoleum, schrijfblokken, toiletpapier, autoreinigingsmiddelen, autowasstraten en kattenbakvulling.