Gemeente Maassluis

Persberichten

10-9-2003

Ondertekening overeenkomst Cultuurtraject

Op maandag 15 september 2003 ondertekent de burgemeester van Maassluis, de heer J.A. Karssen, samen met de directeur van Kunstgebouw, de heer M. Bentz van de Berg, en de locatiedirecteuren van het Accent College in Maassluis, de heer H.A. Ordelman en de heer A.O. van der Velde, de overeenkomst Cultuurtraject.

Het Cultuurtraject is gericht op samenwerking tussen culturele instellingen, scholen en gemeente, opgezet met het doel leerlingen in het Voortgezet Onderwijs op een actieve manier kennis te laten maken met kunst.
Culturele instellingen zullen meer activiteiten ontwikkelen ten behoeve van jongeren en scholen. De scholen zullen gestimuleerd worden om een kunstbeleid te ontwikkelen, zodat jongeren de kans krijgen kennis te maken met de professionele kunstuitingen en met de culturele instellingen in de regio.
De activiteiten moeten zoveel mogelijk plaatsvinden onder schooltijd, als onderdeel van het schoolprogramma. Een museumbezoek, een muziekworkshop, een stadswandeling en het actief uitvoeren van een kunstproject in school zijn voorbeelden van dergelijke activiteiten.

Burgemeester en wethouders van Maassluis nodigen u graag uit bij deze ondertekening aanwezig te zijn. U wordt verzocht om 16.00 uur aanwezig te zijn in de jeugdruimte van de bibliotheek aan de Uiverlaan 18 te Maassluis. Na de ondertekening zal u een hapje en een drankje worden aangeboden.