Raad voor het Landelijk Gebied


RAAD VOOR HET LANDELIJK GEBIED


Attentie: Uitnodiging niet bestemd voor publicatie

Presentatie Natuurbalans 2003 en advies 'Ruimte voor natuur'

De presentatie van de Natuurbalans van het Milieu- en Natuurplanbureau RIVM en het advies 'Ruimte voor natuur' van de Raad voor het Landelijk Gebied zal plaatsvinden op maandag 15 september van 14.30 tot 15.30 uur in Nieuwspoort, Wandelganger I, Lange Poten 10 in Den Haag. Dr. A.N. van der Zande van het ministerie van LNV zal deze namens de minister in ontvangst nemen en een reactie geven. U bent van harte welkom bij deze presentatie.

Programma
14.15-14.30 uur Ontvangst en gelegenheid tot inzien Natuurbalans en het advies 'Ruimte voor natuur'.

14.30-14.40 uur Presentatie Natuurbalans met onder embargo resultaten van de doorrekening van het hoofdlijnenakkoord voor natuur door prof.ir. N.D. van Egmond, directeur Milieu- en Natuurplanbureau RIVM.

14.40-14.50 uur Presentatie Ruimte voor Natuur door de heer P. Nijhoff, lid van de Raad voor het Landelijk Gebied.

14.50-15.00 uur Aanbieding Natuurbalans en advies 'Ruimte voor natuur' aan dr. A.N. van der Zande, Directeur-Generaal van LNV en reactie namens de minister van LNV

15.00-15.30 uur Gelegenheid voor vragen en interviews.

De Natuurbalans is een product van het Milieu- en Natuurplanbureau, in een samenwerkingsverband van het RIVM en de Stichting Dienst Landbouwkundig Onderzoek (Stichting DLO). De Natuurbalans gaat dit jaar onder andere in op de gevolgen van klimaatverandering voor de natuur.

De Raad voor het Landelijk Gebied gaat in zijn advies 'Ruimte voor natuur' gaat onder meer in op de rol van de verschillende categorieën natuurbeheerders, de financiering van de Ecologische Hoofdstructuur en de wijze waarop het Programma Beheer in de toekomst vorm kan krijgen. De Raad is een onafhankelijk adviescollege dat regering en parlement adviseert over hoofdlijnen van beleid. Het werkterrein omvat het gehele beleidsveld van het ministerie van LNV.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:
RIVM afdeling Communicatie tel: 030-274 40 49
Raad voor het Landelijk Gebied, dr. B.H. van Leeuwen, plv. algemeen secretaris tel: 033-461 99 48
of e-mail: b.h.van.leeuwen@rlg.agro.nl).

09 sep 03 16:39