Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan .........Admiraal Helfrichweg en omgeving

Admiraal Helfrichweg en omgeving

Op maandag 15 september 2003 wordt de Admiraal Helfrichweg tussen de Poolvosweg en de Kompasstraat afgesloten. Dit weggedeelte wordt opgebroken en opnieuw geasfalteerd.
Tegelijkertijd wordt het gehele kruispunt van de Admiraal Helfrichweg met de Poolvosweg opgebroken, uitgegraven, voorzien van drainage en wordt de bestrating opnieuw aangebracht. De planning is dat deze werkzaamheden vrijdag 3 oktober gereed zullen zijn. Vanaf maandag 6 oktober worden dan de Radarstraat en de Kompasstraat vanaf de Radarstraat tot en met het kruispunt met de Sextantstraat aangepakt. Hier wordt allereerst gewerkt aan de aanliggende bestrating en in de week van maandag 27 oktober tot en met vrijdag 31 oktober wordt er opnieuw asfalt aangebracht.

Verkeershinder
Als het kruispunt Admiraal
Helfrichweg/Poolvosweg/Gemzenstraat/Arend Brinkmanrede is afgesloten in de periode van 15 september tot en met 3 oktober zijn de bedrijven aan de Kompasstraat, Sextantstraat, Sonarstraat en Radarstraat alleen te bereiken vanaf de Aert van Nesstraat. De bedrijven aan de Gemzenstraat en Edelhertstraat zijn dan alleen bereikbaar via de Elandstraat.
Omdat ook de Arend Brinkmanrede is afgesloten moeten de bewoners van de achterliggende wijk via de Smetanastraat en de wijk s-Gravenland rijden.
Van 6 oktober tot en met 31 oktober, als er gewerkt wordt aan de Kompasstraat en de Radarstraat, heeft dit gevolgen voor de bereikbaarheid van de aanliggende bedrijven. Met deze bedrijven zullen afzonderlijke afspraken worden gemaakt, zodat ze gedurende deze periode zoveel mogelijk bereikbaar blijven.

Buslijn 30
De route van lijn 30 wordt in de periode van maandag 15 september tot en met vrijdag 3 oktober ingekort. Komende vanaf de Van Beethovenlaan rijdt de bus rechtdoor via de Edelhertstraat, dan linksaf Elandstraat, rechtsaf Poolvosweg en dan rechtsaf naar de Nijverheidstraat om zo de normale route weer te vervolgen. Er zal dan een tijdelijke halte worden geplaatst aan de Edelhertstraat
---
Tijdens de ochtend- en avondspits rijdt lijn 30 van maandag tot en met vrijdag een aangepaste route door Capelle-West met een kleinere bus.
De rittijden s ochtends zijn bij vertrek bij metrostation Capelsebrug: 6.44; 7.12; 7.42; 8.12 en 8.42 uur. De rittijden in de middag zijn bij vertrek bij metrostation Capelsebrug: 15.14; 15.44; 16.12; 16.42; 17.12 en 17.46 uur.

De route van dit kleine busje is: Capelsebrug; Van Beethovenlaan; linksaf Sibeliusweg; rechtsaf Gounodstraat; rechtdoor Barendzstraat; rechtsaf Doormanstraat; linksaf Radarstraat, Kompasstraat; rechtsaf Admiraal Helfrichweg-Doormanstraat; rechtsaf Aert van Nesstraat; rechtsaf Nijverheidstraat; rechtsaf IJsselmondselaan; rechtsaf Abram van Rijckevorselweg naar Capelsebrug. Deze route wordt in één richting gereden.

Herbestraten gedeelte Dorpsstraat

Samen met de vereniging Oude Kern heeft de gemeente Capelle aan den IJssel besloten om een oplossing te bieden voor het afwateringsprobleem in de Dorpsstraat. Het gedeelte van de Dorpsstraat tussen huisnummers 136 en 154 wordt herbestraat, omdat de bestrating van de dijk afwaterend ligt naar de woningen aan de rivierzijde. De bestrating wordt evenals de aanliggende parkeervakken verwijderd en opnieuw aangelegd zodat het water van de straat de andere kant op zal lopen. Op maandag 15 september 2003 wordt met deze werkzaamheden begonnen en de verwachting is dat het werk uiterlijk vrijdag 3 oktober gereed is.