Gemeente Zoetermeer

Concept-Hoogbouwvisie ter inzage op stadhuis, 15 september t/m 13 oktober a.s.

Vanaf maandag 15 september tot en met maandag 13 oktober aanstaande ligt in de centrale hal van het stadhuis de concept-Hoogbouwvisie ter inzage. De stukken liggen ook ter inzage bij de wijkposten. U vindt de concept-Hoogbouwvisie op de gemeentelijke website www.Zoetermeer.nl onder het kopje Bouwen en Wonen/Hoogbouwvisie.

Tevens wordt op dinsdag 23 september aanstaande van 19.30 uur tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst gehouden in het bedrijfsrestaurant van het Stadhuis (ingang Frankrijklaan 6). Tijdens deze bijeenkomst is de concept-Hoogbouwvisie in te zien en is het mogelijk om vragen te stellen over de visie en de procedure.

De concept-Hoogbouwvisie is in belangrijke mate gebaseerd op het Masterplan 2025 en kan worden gezien als een thematische deeluitwerking daarvan. De visie is ook gebaseerd op zowel de historische als de voor de komende jaren beoogde ontwikkeling van Zoetermeer. Hoogbouw wordt in dit kader gezien als een middel om efficiënt om te gaan met de schaarse ruimte en daarmee invulling te geven aan de Zoetermeerse ambities als het gaat om meer inwoners en meer arbeidsplaatsen. Ook is hoogbouw een middel om de ruimtelijke structuur van de stad te ondersteunen.

De concept-Hoogbouwvisie geeft aan op welke plaatsen in de stad hoogbouw mogelijk is en waar dit gewenst is of minder gewenst. Dit gebeurt op basis van een model met zones, knooppunten en assen en een aantal specifieke voor hoogbouw geschikte plekken. Aanleiding voor het opstellen van de visie was een verzoek van de Provincie Zuid-Holland om het gemeentelijk beleid ten aanzien van hoogbouw vorm te geven. Dit mede in verband met de planontwikkeling van de Hollandse Meester en later ook de planontwikkeling rond Centrum West.
De visie is nadrukkelijk opgezet als een zoneringsplan en niet als een locatieonderzoek. Dat betekent dat initiatieven voor hoogbouw altijd moeten passen in een stedenbouwkundig plan en bestemmingsplan voor de betreffende locatie. Ook de consequenties van hoogbouw voor de omgeving, zoals windhinder, bezonning, uitzicht etc., komen in deze planvormen aan de orde. In die zin biedt de hoogbouwvisie als thematisch plan een ruimtelijk kader voor het opstellen van stedenbouwkundige plannen en bestemmingsplannen.

Inspraak
Vanaf maandag 15 september tot en met maandag 13 oktober a.s. is het mogelijk om schriftelijk te reageren op de concept-Hoogbouwvisie. Reacties kunnen in die periode worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer (onder vermelding van 'inspraakreactie concept-Hoogbouwvisie').

Na afloop van deze termijn worden de ingediende reacties verwerkt in een eindverslag. Dit verslag wordt zo spoedig vastgesteld en de insprekers worden van de resultaten op de hoogte gebracht. Daarna volgt behandeling in de Raadscommissie Openbare Ruimte.

Informatie
Informatie over de inspraakprocedure en inzage in de stukken kunt u krijgen bij de afdeling Publiekszaken in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.
De openingstijden zijn maandag van 11.00 tot 16.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en op vrijdagavond van 18.30 tot 20.30 uur. Voor een mondelinge toelichting en inzage buiten deze uren kunt u telefonisch een afspraak maken onder nummer (079) 346 84 00.

Laatste wijziging: 08-09-2003