Gemeente Hulst


Persbericht - 04.09.2003

Bijeenkomst stimuleringsregeling Breedtesport

Vanuit het ministerie van VWS is de stimuleringsregeling in het leven geroepen.

De mogelijkheid bestaat om als gemeente subsidie aan te vragen voor de uitvoering van een zogenaamd breedtesportproject. Breedtesport houdt alle sport- en bewegingsactiviteiten die op lokaal niveau plaatsvinden in.
Onder Breedtesport vallen onder andere de gymnastieklessen op school, de sporten die binnen een lokale sportvereniging worden beoefend, maar ook ongeorganiseerde sport zoals sportbuurtwerk en Meer Beweging voor Ouderen.

Het doel van deze stimuleringsregeling is dat gemeenten en lokale organisaties, zorgen voor een duurzame verbetering van het lokale sport- en bewegingsaanbod.

De gemeente Hulst heeft het voornemen voor de jaren 2005-2009 subsidie aan te vragen.

Om als gemeente voor subsidie in aanmerking te komen, moet worden samengewerkt met sportgerelateerde instanties.
In een plan moet worden aangegeven wat er in de gemeente de komende jaren wordt gedaan om de hoofddoelen van de breedtesportimpuls te bereiken.

Sportzeeland (voorheen de Zeeuwse Sportraad) is gevraagd ondersteuning te bieden bij de voorbereiding van deze aanvraag.

Op 15 september 2003 vindt in het kader van het breedtesporttraject in het stadskantoor te Hulst een eerste inspraakbijeenkomst voor sportverenigingen plaats. Bedoeling van deze bijeenkomst is een breed mogelijk draagvlak te creëren.
Via deze inspraakbijeenkomsten wil men projectideeën opdoen voor de invulling van deze aanvraag.

Alle sportverenigingen in de gemeente Hulst zijn schriftelijk voor deze bijeenkomst uitgenodigd.

---

Gemeente Hulst Team Voorlichting
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl