Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 1 september 2003

PRINS VOOR EEN DAG

De derde maandag in september

Uniek initiatief van de Haagse congres-en evenementenbranche!

Op initiatief van de Haagse congres-en evenementenbranche vindt op maandag 15 september, de dag voor Prinsjesdag, het evenement PRINS VOOR EEN DAG plaats. Tezamen met 48 aanbieders binnen de Haagse congres- en evenementenbranche, met als initiator het Convention Bureau Den Haag, wordt op de derde maandag in september Den Haag op eigentijdse wijze onder de aandacht van "corporate boeker" gebracht.

Doel van PRINS VOOR EEN DAG is Den Haag als veelzijdige stad voor zakelijke bijeenkomsten op een originele en creatieve wijze te presenteren.

Gevarieerd programma

Deelnemers worden meegenomen op een creatieve, niet alledaagse trip door de Hofstad.Een kleine greep uit het zeer uiteenlopende programma: de deuren van het Vredespaleis worden geopend, het Steigenberger Kurhaus Hotel verzorgt een unieke tour achter de schermen, Hotel des Indes is decor voor een lezing over kroonjuwelen, Sjaak Bral geeft een performance in Theater Concordia en er wordt geluncht op 4 verrassende locaties.

Opening

PRINS VOOR EEN DAG wordt in de Koninklijke Schouwburg officieel geopend door burgemeester drs. W. Deetman, vervolgens spreekt Henrik de Groot (hoofd Protocol & Externe Betrekkingen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken) over het onderwerp protocol. Aan het eind van de dag komt het gezelschap voor de borrel samen bij Simonis, het welbekende visrestaurant. ´s Avonds wordt ingescheept op de driemaster "De Minerva" voor een informele, gastronomische afsluiting.

Gouden Koets

Deelnemende Haagse hotels bieden een overnachting aan zodat de genodigden op Prinsjesdag 2003, in eigen persoon de Gouden Koets van dichtbij kunnen aanschouwen en de speciale ambiance van deze dag ervaren.