Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

26-08-2003
Renovatie brug over Ringvaart Weteringbrug/Oude Wetering Gemeente Haarlemmermeer/Alkemade.

Op maandag 15 september aanstaande zal vanaf 9.00 uur begonnen worden met de renovatie van de ophaalbrug over de Ringvaart bij Weteringbrug/Oude Wetering in de gemeente Haarlemmermeer. De werkzaamheden zullen naar verwachting duren tot en met vrijdag 28 november 2003.

De ophaalbrug zal in deze periode worden afgesloten voor al het verkeer. Voor voetgangers en (brom)fieters zal naast de brug een tijdelijke noodbrug worden aangelegd. Het overige verkeer zal door middel van borden worden omgeleid via alternatieve routes. Agrarisch verkeer zal tijdelijk gebruik kunnen maken van de draaibrug Nieuwe Meer te Nieuwe Wetering. Voor de draaibrug zal tijdens deze periode een verhoging van het maximale toegestane gewicht tot 20 ton gelden met een maximale rijsnelheid van 5 km per uur. Het scheepvaartverkeer zal normaal doorgang kunnen vinden, behoudens een incidentele stremming ten behoeve van hijswerkzaamheden.

De werkzaamheden aan de brug zijn nodig omdat in toenemende mate sprake is van scheurvorming in het brugdek. Renovatie moet onveilige situaties voorkomen. De stalen constructie van de brug is "vermoeid" en zal in zijn geheel moeten worden vervangen. Daarvoor moet de brugkelder worden gesloopt en opnieuw worden opgebouwd na plaatsing van de nieuwe brugklep. Die bijkomende werkzaamheden nemen veel tijd in beslag, terwijl het vervangen van het beweegbare deel slechts enkele dagen in beslag neemt. De nieuwe brugklep is inmiddels in productie genomen. Tegelijkertijd zullen de mechanische en elektrische installaties worden vervangen.