Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

05-09-2003
Rioolreiniging en inspectie

Binnenkort start de gemeente Achtkarspelen met de reiniging van het gemeentelijke hoofdriool. Dit vindt in hoofdzaak plaats in de dorpen Twijzel, Twijzelerheide, Augustinusga en Boelenslaan. Na reiniging worden de buizen met speciale camera's geinspecteerd. De werkzaamheden staan gepland van 15 tot en met 27 september 2003.

Omdat het werk over enige tijd wordt uitgespreid is niet precies aan te geven waar en wanneer de werkzaamheden plaatsvinden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door SITA Rioolreiniging & inspectie b.v. uit Delft.

Er is een minimale kans dat bij het reinigen door drukopbouw in het rioolstelsel rioolwater via de huisaansluitingen in de woningen terecht komt. Dit is in de meeste gevallen het gevolg van een slecht functionerende ontluchting van de sanitaire installatie in uw woning. U kunt als voorzorgsmaatregel het deksel van het toilet sluiten en het doucheputje, afvoer van de wasbak, etc. afdekken met bijvoorbeeld een natte dweil. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Beheer, tel. 0511 - 548168.