Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan zaak Wiegmink Publicatiedatum: 12-09-2003

In het programma "Opsporing Verzocht" (AVRO) van 15 september zal aandacht worden besteed aan de moord cq. doodslag op de 44-jarige heer Alex Wiegmink uit Drempt op 20 januari 2003.

De man werd op 20 januari dit jaar dood aangetroffen in een volledig uitgebrande auto in de bossen in het Brabantse Erp. De man is vermoedelijk in het natuurgebied "de Posbank" te Rheden om het leven gebracht.

Sindsdien is een recherchebijstandsteam van de politie Gelderland-Midden actief met een onderzoek. Tot nog toe heeft dit onderzoek niet geleid tot een concrete doorbraak. Wel zijn op grond van enkele verklaringen compositiefoto"s vervaardigd van personen. Dit betreft een compositiefoto van een persoon die zich met twee anderen opgehouden zou hebben in de nabijheid van de bewuste plek op de Posbank. De andere compositiefoto is van een persoon die vermoedelijk in het voertuig van het slachtoffer is gezien.

Deze foto"s zullen worden getoond in de bewuste uitzending. Datzelfde geldt voor een foto van een opvallend voertuig dat op de Posbank is gezien.

De uitzending vindt (onder voorbehoud) plaats op maandag 15 september bij de AVRO op Nederland 1 in de uitzending van 22.00 uur. Het programma wordt herhaald op dinsdag 16 september rond 13.15 uur.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3524721 (tot 12.30 uur)