Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (14/9)

Tilburg, zondag 14 september 2003

Politie voorkomt vechtpartij
TILBURG: Op vrijdagavond 12 september omstreeks 19.45 uur dreigden groepen jongeren met elkaar slaags te raken in de Kwaadeindstraat te Tilburg De politie had informatie dat enkele groepen elkaar wilden treffen om het een en ander uit te vechten. De politie was op tijd en zichtbaar aanwezig, wat een escalatie voorkwam. Een 15-jarige jongen werd opgepakt omdat hij een fietsketting bij zich had. Met instemming van zijn vader is deze minderjarige doorverwezen naar Bureau Halt.

Sigaret veroorzaakt brandje in woning
TILBURG: Op vrijdagavond 12 september brak rond 23.34 uur brand uit in een bovenwoning aan de Alleenhouderstraat. Vanuit een pand op de 5e verdieping kwam rook tussen de kieren van de voordeur uit. Toen de deur niet werd opengedaan, forceerde de brandweer de voordeur. In de woning troffen de politie en brandweer een grote puinhoop. De aanwezige bewoner was in de war en is met lichte dwang uit zijn flat gehaald, waarna de brandweer het brandje bluste. Het ging om een betrekkelijk kleine brand met een grote rookontwikkeling. Vermoedelijk heeft de bewoner een sigaret gerookt en is daarbij in slaap gevallen. De wijkagent bekijkt samen met de woningbouwvereniging welke maatregelen er tegen de bewoner getroffen kunnen worden.

Ongeval onder invloed van medicijnen
TILBURG: De politie behandelde vrijdagmiddag 12 september een aanrijding op de Lage Witsiebaan. De veroorzaker van het ongeval had vermoedelijk onvoldoende rechts gehouden en daardoor een tegenligger geschampt. De verdachte was daarna weggereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De benadeelde ging achter de verdachte aan en ontdekte dat hij zijn auto, een eind verderop in de bosjes had verstopt. De politie arresteerde de veroorzaker waarbij het leek alsof de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een blaastest wees uit dat dat niet het geval was. De man verklaarde dat hij medicijnen had gebruikt. Dit was voor de politie reden om over te gaan tot een bloedproef. Tegen de verdachte, een 47-jarige Tilburger is proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is inbeslag genomen omdat die niet verzekerd en niet APK-gekeurd bleek te zijn. Overigens is het rijden onder invloed van medicijnen en drugs in hetzelfde wetsartikel strafbaar gesteld waarin het rijden onder invloed van alcohol verboden is gesteld.

Notoire fietsendief op heterdaad betrapt
TILBURG: Agenten betrapten op vrijdag 12 september 15.44 uur een notoire fietsendief. Dat gebeurde op de Varkensmarkt. De agenten zagen een goede bekende fietsen met een andere fiets om zijn nek. Hij droeg de andere fiets op de rechterschouder hield hem vast met zijn rechterhand. Deze tweede fiets bleek gestolen te zijn. De 38-jarige Tilburger werd aangehouden en in verzekering gesteld.

Overval op café
TILBURG: De politie is op zoek naar twee mannen die op zaterdag 13 september een café aan de Molenbochtstraat overvielen. De twee daders kwamen rond 01.25 uur het café binnen. Beide daders droegen bivakmutsen. Op dat moment waren er nog vijf personen in de horeca-gelegenheid aanwezig. Onder bedreiging van een vuurwapen moesten de aanwezige klanten hun portemonnee afgeven. De daders maakten slechts een portemonnee buit. In deze portemonnee zat circa 500,- . Omdat een van de aanwezigen zich verzette tegen de overvallers, sloegen zij op de vlucht. Een andere bezoeker kreeg vanwege de emoties last van ernstige benauwdheid en is opgenomen in het ziekenhuis. Het is onbekend op welke wijze en in welke richting de dader het hazenpad kozen. De politie heeft inmiddels alle bezoekers en het personeel verhoord.

Winkeldief mishandelt beveiligingsbeambte
TILBURG: De politie arresteerde vrijdagavond 12 september een 43 jarige man op verdenking van winkeldiefstal en mishandeling. De beambte wilde de man controleren op verdenking van winkeldiefstal in een supermarkt op het Wagnerplein. Hij heeft daarbij de beambte geslagen. In het politiebureau probeerde de verdachte een valse naam op te geven. Namens Justitie kreeg de verdachten een dagvaarding uitgereikt voor winkeldiefstal, mishandeling, bedreiging en het opgeven van een valse naam.

Aanrijding onder invloed van alcohol
TILBURG Een 42-jarige inwoner uit Tilburg is door de politie aangehouden. Hij had op de Berglandweg een verkeersongeval veroorzaakt. De verdachte wilde dit onderling regelen met de tegenpartij, doch die vond dat geen goed idee. De verdachte is toen weggereden. Even later arresteerde de politie hem bij zijn woning. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en moest een ademanalyse ondergaan. Hij weigerde daaraan mee te werken. De tegenpartij, een 36-jarige Tilburg had licht letsel en is in het ziekenhuis onderzocht. Zijn auto was overigens total-loss geraakt bij de aanrijding. Het ongeval gebeurde op zaterdag 13 september omstreeks 05.15 uur.

Foutje, verkeerde auto
TILBURG: Op vrijdag 12 september 22.32 uur is een 48 jarige inwoner uit Tilburg aangehouden. Dat gebeurde in de Johannes van Oisterwijkstraat te Tilburg Hij had een ruit van een auto vernield en werd daarbij op heterdaad betrapt door een getuige en de eigenaar van de auto. De verdachte was dronken of ernstig onder invloed van medicijnen/drugs. Hij is dan ook ter ontnuchtering ingesloten. Bij verhoor vertelde hij dat hij zich vergist had. Hij was zijn eigen autosleutels kwijt geraakt en sloeg daarom een ruit kapot van zijn auto. Achteraf bleek dat het niet zijn auto was maar die van iemand anders. De verdachte is in de loop van zaterdagmiddag 13 september weer in vrijheid gesteld.

Winkeldief opgepakt
TILBURG: Op zaterdag 13 september 12.30 uur is op de Korvelseweg een winkeldief opgepakt. De 36-jarige inwoner van Tilburg had winkeldiefstal gepleegd bij een drogisterij. Hij had daar op onrechtmatige wijze zeeppoeder en shampoo meegenomen. Het ging om vier pakken zeeppoeder en negen flessen haarshampoo. Na verhoor kreeg de verdachte een dagvaarding uitgereikt. Hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor de diefstal.

Vandalen trappen spiegels van autos
TILBURG: Op zondag 14 september trapten twee vandalen rond 05.30 uur op Spoorlaan spiegels van diverse autos. De twee daders werden door een getuige betrapt. De getuige ging samen met de politie op zoek naar de twee daders. Dit resulteerde in de aanhouding van twee jongemannen van 18 jaar, allebei afkomstig uit Kaatsheuvel. De politie stelde achteraf vast dat van minimaal vier geparkeerde autos spiegels waren getrapt. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt wegens vernieling en baldadigheid.

Bron: Jeroen Steenmeijer