Stad Utrecht 10.45 uur

Utrecht 14-09-2003 - Persberichten stad Utrecht

Te zwaar beladen
Utrecht Surveillerende politieagenten zagen zaterdagmorgen rond 10.00 uur een personenauto met daarachter een wel erg zwaar beladen aanhanger opvallend langzaam rijden op de Cartesiusweg. De bestuurder, een 60-jarige man uit Utrecht, bleek na het wegen bij een weegstation 965 kg teveel lading op de aanhanger geladen te hebben. Daarvoor ontving hij een bekeuring van 289 euro.

Bekeuring voor niet handsfree telefoneren
Utrecht De politie let tijdens de surveillance nog steeds scherp op automobilisten die niet handsfree telefoneren. Zo zagen surveillerende politiemensen zaterdag rond 12.15 uur een automobilist bellen terwijl hij op de Van Rensselaerlaan reed. Nadat de man, een 37-jarige inwoner van Houten, was staande gehouden, reageerde hij bijzonder agressief en wilde hij zijn papieren niet tonen. Een bekeuring voor het telefoneren en het niet meteen laten zien van zijn papieren was het gevolg.

Onder invloed
Utrecht Omdat werd vermoed dat er alcohol in het spel was, hield de politie zaterdag rond 19.45 uur een automobilist aan op de Zevenwouden. De bestuurder, een 39-jarige vrouw uit Utrecht, bleek bij controle in een onverzekerde auto te rijden en na ademanalyse 300 ugl alcohol in het bloed te hebben. Een proces verbaal en een rijverbod waren het gevolg.

Inbraakpoging mislukt
Utrecht De politie heeft zaterdagavond rond 20.30 uur op de Mariaplaats een 48-jarige man uit Utrecht aangehouden die even daarvoor had geprobeerd in te breken bij een apotheek aan de Catharijnesingel, zo hadden getuigen gemeld. De inbreker was in zijn poging in te breken gestoord en weggevlucht richting Mariaplaats. Bij de apotheek werd een gebroken ruit aangetroffen. De man is ingesloten op het politiebureau waar bleek dat hij gesignaleerd stond.

Geen rijbewijs
Utrecht Zaterdagavond zagen surveillerende politieagenten een automobilist wat onzeker rijden op de Omloop. Bij controle bleek de bestuurder, een 18-jarige man uit Utrecht, niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien had hij nog drie bekeuringen openstaan zodat hij werd meegenomen naar het politiebureau. Zijn auto is in beslag genomen