Microsoft


Vernieuwde Microsoft consumenten software klaar voor 2004

Schiphol-Rijk, 12 september 2003- Microsoft Home & Entertainment Division heeft haar aanbod in consumentensoftware programma's vernieuwd: Encarta Winkler Prins Encyclopedie 2004, Encarta Winkler Prins Naslagbibliotheek 2004, Picture It! Photo Premium 9, Digital Image Suite en AutoRoute 2004. De gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en compleetheid zijn door toepassing van de nieuwste technieken op een nog hoger niveau gebracht. De nieuwe software is vanaf vandaag verkrijgbaar in de winkel.

Het antwoord op iedere vraag: Encarta Winkler Prins Encyclopedie 2004 en Encarta Winkler Prins Naslagbibliotheek 2004 De Encarta Winkler Prins 2004 editie bestaat uit twee versies: naast de Encyclopedie 2004 op CD-ROM is ook de uitgebreide Naslagbibliotheek 2004 op CD-ROM of DVD verkrijgbaar. De Naslagbibliotheek 2004 bevat onder andere Discovery Channel videomateriaal over diverse onderwerpen zoals zoogdieren, Mars en planten in het regenwoud. Tevens is de Naslagbibliotheek 2004 uitgebreid met "De Grote Wereldatlas" voorzien van 1,8 miljoen (plaats)namen, en "Kramers Handwoordenboek Nederlands". Met de Visuele Browser kan eenvoudig en snel door de enorme hoeveelheid informatie worden gebladerd. Daarnaast bevat de Naslagbibliotheek bijna 15.000 internetlinks, ruim 13.000 foto's en illustraties, ruim 95 video's en animaties, huiswerktips en diverse handige hulpmiddelen om snel werkstukken, grafieken en tabellen te maken. Verwachte gemiddelde verkoopprijzen: 44,95 euro voor de Encyclopedie en 99,95 euro voor de Naslagbibliotheek.

Spelen met foto's: Picture It! Photo Premium 9 en Digital Image Suite Ook voor beeldbewerking heeft Microsoft de software vernieuwd. Voor de beginnende fotobewerker is Picture It! Photo Premium 9 het meest geschikte programma dat de gebruiker stap voor stap wegwijs maakt bij het bewerken van digitaal fotomateriaal. Gevorderde gebruikers zullen versteld staan van de mogelijkheden van Digital Image Suite, waarmee thuis een complete fotostudio kan worden gemaakt voor professionele resultaten. Foto's kunnen nu nog eenvoudiger worden bewerkt en worden gebruikt in prints, emails en webpagina's. Wijziging van kleur, compositie en het verwijderen van bijvoorbeeld krassen en stof is kinderspel. Ook oude foto's kunnen eenvoudig worden bewerkt en gebruikers kunnen makkelijk zelf kalenders, labels, flyers en fotokaarten maken. Importeren van foto's van digitale camera's, foto CD's, scanners en het web is eenvoudiger dan ooit en voor iedereen toegankelijk. Verkoopprijzen: 39,95 euro voor Picture It! Photo Premium 9 en 89,95 euro voor Digital Image Suite.

Nooit meer de weg kwijt: AutoRoute 2004
AutoRoute 2004 is de meest complete routeplanner met gedetailleerde (reis)informatie over 13 West-Europese landen en grote steden. Het programma bevat niet alleen wegenkaarten (meer dan 4 miljoen kilometer), maar ook plattegronden van steden en meer dan 45.000 interessante locaties. Zo is het mogelijk om snel een restaurant, hotel, of benzinestation te vinden, maar ook autodealers, monumenten, musea en toeristische attracties. Daarnaast zijn ook vele sportcentra, parkeergelegenheden, golfclubs, bioscopen, theaters etc. eenvoudig te 'zoeken' met AutoRoute 2004. Het plannen van een autoreis, de weg vinden in een onbekende stad of de dichtstbijzijnde geldautomaat zoeken in uw woonplaats, AutoRoute 2004 biedt deze informatie snel en betrouwbaar. Autoroute 2004 is te gebruiken in combinatie met GPS en daarnaast zijn de routes te downloaden op PDA's met Pocket PC.

Verwachte verkoopprijs: 59,95 euro

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.