Gemeente Dordrecht


---

Wie wint Vrijwilligersprijs 2003?

Ronald van Dijk
Inwoners van Dordrecht kunnen tot 4 oktober aangeven wie er volgens hen in aanmerking komt voor de Vrijwilligersprijs 2003. Zij kunnen dit doen door een aanmeldingsformulier aan te vragen bij de sector Onderwijs en Welzijn en dit vóór 4 oktober terug te sturen. Een aanmeldingformulier kan telefonisch worden opgevraagd, telefoon (078) 639 87 45 of 639 87 01. Ook is het mogelijk om via de elektronische snelweg aanmeldingen door te geven. Dit kan op
www.dordrecht.nl/vrijwilligersprijs.

Voorwaarden
Genomineerden moeten aan een paar voorwaarden voldoen. Zo staat mededinging alleen open voor vrijwilligerswerk dat binnen het gebied van de gemeente Dordrecht plaatsvindt. De genomineerde instelling, organisatie of groep moet een rechtspersoon zijn. Bovendien moet het vrijwilligerswerk inspirerend en nastrevenswaardig zijn. Dit betekent dat bij de beoordeling vooral wordt gelet op de maatschappelijke betekenis van het werk en de zorg die de genomineerde besteedt aan de werkomstandigheden, opdat de vrijwilliger optimaal kan functioneren.

Jury
De samenstelling van de jury die de uiteindelijke winnaar kiest is dit jaar anders. Voorheen koos de commissie Onderwijs en Welzijn de winnaar. Nu kiest een breed gezelschap bestaande uit een vertegenwoordiger van de pers, de Klankbordgroep Vrijwilligerswerk, de winnende organisatie van vorig jaar en eventueel een vertegenwoordiger uit het bedrijfsleven onder leiding van wethouder Hans Spigt de uiteindelijke winnaar van de Vrijwilligersprijs. Dit brede gezelschap waarborgt dat vanuit verschillende invalshoeken naar de nominaties wordt gekeken. Voor de commissie Onderwijs en Welzijn is nog steeds een rol weggelegd. Drie leden van de commissie nemen namelijk zitting in de selectiecommissie.

Samen met drie leden van de Klankbordgroep Vrijwilligerswerk beoordelen zij of de inzendingen aan de criteria voldoen. Vervolgens doet de selectiecommissie een voordrecht van drie tot vijf aangemelde organisaties, waaruit de jury een (geheime) keuze maakt. Op maandag 8 december wordt in schouwburg Kunstmin bekend gemaakt wie de Vrijwilligersprijs 2003 heeft gewonnen. Iedereen die is aangemeld, ontvangt bericht.

Prijs
De prijs, een bedrag van EUR 2.500,- wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Dordrecht.