GVB


Directie Afdeling Communicatie Postbus 2131 1000 CC Amsterdam Telefoon 020 ­ 460 58 42 Telefax 020 ­ 460 58 43 Persbericht Email: communicatie@gvb.nl www.gvb.nl 11 september 2003

GVB zet extra trams in voor IBC-congres in de RAI

Van 11 tot 16 september vindt in de RAI in Amsterdam de International Broadcasting Convention (IBC) plaats. Hierbij worden zo'n 45.000 bezoekers verwacht, grotendeels uit het buitenland afkomstig. Het GVB heeft een exclusief contract met de IBC gesloten voor het vervoer van de congresgangers in Amsterdam.
Tijdens het congres rijden op lijn 4 (Centraal Station - RAI v.v.) extra trams. Ook wordt een speciale tijdelijke tramlijn 11 ingezet gedurende bepaalde delen van de dag. Deze lijn tussen het Centraal Station en de RAI (v.v.) rijdt langs veel hotels in de binnenstad. Lijn 11 is niet exclusief voor de congresgangers. Iedereen met een geldig vervoerbewijs kan gebruik maken van lijn 11 (route Centraal Station, Nwz.Voorburgwal, Spui, Leidseplein, Museumplein, Ceintuurbaan, Van Woustraat, Rooseveltlaan, RAI).
Het GVB zet extra service-medewerkers in bij het Centraal Station en bij de RAI om de bezoekers te verwijzen en te informeren over het openbaar vervoer. Ook heeft het GVB gezorgd dat de bezoekers van te voren de reisinformatie hebben gekregen.


---
Voor meer informatie kunt u bellen met Hans van den Berg op bovenstaand telefoonnummer.

blad 1 van 1