PERSBERICHT

14/08/2003


nieuwe bereidingswijze voor vlees: stoombraden

Met gepaste trots presenteren we op donderdag 11 september een nieuwe bereidingswijze voor vlees: stoombraden.

We nodigen je hierbij uit voor een workshop waarbij alle ins en outs van deze vetvrije bereidingswijze uitgelegd zullen worden, en waar je zelf ook de handen uit de mouwen mag steken.

De kenmerken van stoombraden:


- Geschikt voor groot vlees (voor zowel varken, rund, kalf en lamsvlees);


- geen ingewikkelde en dure apparatuur nodig, alleen een oven;


- ideaal voor etentjes met veel mensen ( de feestdagen bijvoorbeeld);


- weinig voorbereiding en ook geen omkijken naar tijdens de bereiding;


- lijnvriendelijk/magere bereidingstechniek;


- het vlees blijft mals, sappig én extra gekruid;


- minimaal gewichtverlies tijdens bereiding (minder dan 10% bij de magere producten!);


- vlees is makkelijk te snijden;


- oven blijft schoon (geen inbranding van braadvetten)


- ook voor minder ervaren maaltijdbereiders;


- en heel veel variatiemogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden? Noteer dan nu: Donderdag 11 september, van
16-19 uur, in hartje De Pijp in Amsterdam. En laat ons per omgaande even weten of we je mogen verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

Heleen & Monique

Voorlichtingsbureau Vlees


---

---

Voorlichtingsbureau Vlees

e-mail: monique@vlees.nl

http://www.vlees.nl/disclaimer.html