Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  8 september 2003                                              
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Gestolen bromscooter teruggevonden, verdachte aangehouden

Zondagavond rond 19.15 uur zag een 18-jarige Tielenaar in Nijmegen in de wijk Lankforst zijn in augustus op de Mesdagstraat gestolen scooter rondrijden. Hij belde de politie. De gestolen scooter werd naderhand diezelfde avond aangetroffen in de Vlaamse Gas. Bij de scooter stond een man die verklaarde de sleutel van het slot van de bromscooter te hebben. De man maakte op verzoek van de politie dat slot open. Hij, een 25-jarige man zonder bekend adres, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De scooter bleek inderdaad de van de Tielenaar gestolen scooter. De scooter is in beslag genomen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


Autodiefstal

Van de Van Schaeck Mathonsingel verdween dit weekend een zwarte Seat Toledo, kenteken 75-GF-LN. Een 31-jarige Nijmegenaar deed aangifte.



District De Waarden


Rijswijk (Gld) - man mishandeld - Zondagmorgen rond 02.15 uur is een 20-jarige man uit Zoelen op een zogenaamd tentfeest aan de Kanaalweg door een andere man met een bierflesje op het hoofd geslagen waardoor de Zoelenaar een bloedende hoofdwond opliep. Even daarvoor hadden de twee elkaar nog rustig aangesproken. Kennelijk viel vlak daarna dat gesproken woord bij de aanvaller verkeerd. De Zoelenaar heeft aangifte van mishandeling gedaan en de politie stelt nog een nader onderzoek in.

Culemborg - bedrijfsinbraak - Maandagmorgen rond 06.20 uur is ontdekt dat er ingebroken was in een bedrijf aan het Stationsplein door een ruit te vernielen. Er is een computer gestolen.

Culemborg - bedrijfsinbraak - Zondagavond rond 22.40 uur is ontdekt dat er ingebroken was aan de achterzijde van een bedrijf aan het Kuipershof door een ruit te vernielen. Ook bij dit bedrijf werd een computer gestolen.

Tiel - motor gestolen - Zondagmiddag is van de Spoorstraat een zilver naar zwart kleurige Honda-motor met kenteken MR-43-ZV gestolen. Een 41-jarige Nijmegenaar heeft aangifte gedaan.

Zaltbommel - woninginbraak - Zondag is ingebroken in een woning aan de Koningin Wilhelminaweg door een slot van een deur open te breken. Uit de woning zijn sieraden gestolen. De 71-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Aalst - gewond bij botsing tegen boom - Een 18-jarige inwoner van Wageningen raakte zondagavond laat in een bocht van de Capreton gewond toen hij tegen een boom botste. Zijn auto raakte aan de voorzijde beschadigd. Ook een passagier, een 19-jarige inwoner van Zaltbommel raakte gewond. Ambulancepersoneel heeft eerste hulp verleend.

Hedel - bedrijfsinbraak - Maandagmorgen rond 03.30 uur is ontdekt dat er ingebroken werd in een bedrijf aan de Voorstraat. Bewoners, die boven het bedrijf wonen, hoorden glasgerinkel en gingen op onderzoek. De dader was toen al weer gevlogen. Er was een doosje met postzegels, telefoonkaarten en strippenkaarten gestolen.

Altforst - automobilist in de sloot - Een 28-jarige inwoner van Batenburg raakte gewond toen hij - naar hij naderhand verklaarde - voor iets moest uitwijken op de Noord-Zuid tussen Heppertsestraat en de Dijkgraaf de Leeuwweg. Hij kwam door de uitwijkmanoeuvre met de beide rechterwielen in de berm van de weg, corrigeerde en slipte vervolgens waarbij de auto in de sloot terechtkwam. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Canisiusziekenhuis. De auto raakte beschadigd.



District Tweestromenland



Wijchen- Bedrijfsinbraak

Aan de Nieuweweg werd vannacht ingebroken. Er werd een deur geforceerd, waarna een geldbedrag verdween.

Beneden-Leeuwen - bedrijfsinbraak
Vannacht werd ingebroken aan het Zijveld. Men forceerde een raam, waarna sigaretten verdwenen.


---- --



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39