Politie Hollands Midden
Datum: 8 september 2003

(
Onder invloed rijden Noordwijk
De politie hield tussen vrijdag 6 en zondag 7 september zes automobilisten en 7 brom/snorfietsers aan voor het rijden onder invloed. De politie voerde de controles op diverse plaatsen in Noordwijk uit. De uitslagen van de aan de aan het bureau gehouden ademanalyses bedroegen tussen de 240 en 790 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde van één automobilist het rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op.

Politie houdt verdachte van inbraak in modezaak aan Hillegom
De politie hield op zaterdag 6 september rond 00.05 uur op de Wilhelminalaan een 17-jarige jongen uit Hillegom aan. Enekel getuigen waren er van overtuigd dat hij één van de twee daders was die kort daarvoor een inbraak bij een modezaak aan de Hoofdstraat had gepleegd. De twee kwamen op een scooter aanrijden, vernielden een ruit en grepen, naar later bleek, een trui uit de etalage. Vervolgens gingen ze er op de scooter vandoor. De politie stelde direct een onderzoek in de wijde omgeving in. Daarbij leidde het door getuigen opgegeven signalement van de daders tot de aanhouding van de verdachte. Hij reed op het moment van aanhouding alleen op de scooter. De verdachte ontkende ook maar iets met de inbraak vandoen te hebben. De politie kon dit in het onderzoek ook niet verder aantonen. De verdachte is rond het middaguur weer op vrije voeten gesteld. De politie zet haar onderzoek voort.


Aanrijding Lisse

Een 33-jarige scooterrijder uit Roelofsarendsveen is zaterdag 6 september rond 12.00 uur gewond geraakt aan zijn been na aanrijding met een auto. Hij is overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis. Het ongeluk ontstond nadat een 67-jarige automobilist uit Abbenes op de Kanaalstraat linksaf sloeg en daarbij geen voorrang verleende aan de man uit Roelofarendsveen.

Onder invloed rijden Sassenheim
De politie hield op zondag 7 september rond 05.15 uur op de Warmonderweg een 35-jarige automobilist uit Rotterdam aan. De man werd er van verdacht onder invloed zijn auto te besturen. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 635 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen de man op.


Overval kledingzaak, oproep aan getuigen Voorhout

Mede dankzij het goede optreden van de eigenaresse en andere getuigen wist de politie zaterdag 6 september de vermoedelijke dader van een overval op een kledingzaak in de Herenstraat in Voorhout al snel aan te houden. Ondanks de aanhouding van de man heeft de politie in haar onderzoek toch belang bij getuigen. De politie doet speciaal een oproep aan een vrouw op een fiets die op de Essenrode contact gehad zou hebben met de betreffende 21-jarige man. Verder bestaat het vermoeden dat de man voorafgaand aan de overval de buurt heeft verkend. Het betreft een man met een Noord Afrikaans uiterlijk, gekleed in een zwarte spijkerbroek en een grijze trui. De man heeft kort zwart haar en was ongeschoren. Wanneer mensen menen een man die aan dit signalement voldoet, al eerder in de Herenstraat of omgeving gezien te hebben, wordt hen verzocht contact op te nemen met de politie in Voorhout, bereikbaar op telefoonnummer (0900) 8844 (lokaal tarief).



Aanrijding Katwijk
Een 24-jarige automobilist uit Katwijk verleende op vrijdag 5 september rond 18.50 uur op de kruising Hoorneslaan met de Piersonstraat geen voorrang aan een 17-jarige bromfietster uit Katwijk. Bij de aanrijding die volgde liep het meisje vermoedelijk rugletsel op. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Na onderzoek, waarbij een hersenschudding werd geconstateerd, mocht zij het ziekenhuis nog die avond verlaten.

Aanrijding Leiden
Een 28-jarige man uit Leiden verleende op vrijdag 5 september rond 15.25 uur op de kruising Noordeinde met het Kort Rapenburg met zijn snorfiets geen voorrang aan een 40-jarige snorfietser eveneens afkomstig uit Leiden. Hij sloeg af en zag daarbij de tegmoetkomende 40-jarige snorfietser vermoedelijk over het hoofd. Bij de aanrijding die ontstond liep de 28-jarige inwendig letsel op. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Politie zoekt geweldplegers Leiden
De politie is op zoek naar een nog onbekende jongeman die op vrijdag 5 september rond 17.45 uur in een snackbar aan de Haarlemmerstraat een 17-jarige jongen uit Leiden mishandelde. Het slachtoffer werd door de dader op de Steenstraat aangeroepen, vermoedelijk over een eerdere woordenwisseling. De dader ging de Leidenaar achterna tot in de snackbar. Daar schopt en slaat hij het slachtoffer. Na zijn mishandeling vertrekt de geweldpleger weer. Het slachtoffer liep letsel op aan het gezicht. Het deed aangifte bij de politie. De politie stelt een nader onderzoek in.
Op maandag 8 september hield de politie rond 00.10 uur op de Korevaarstraat een 24-jarige man uit Leiden aan. De man werd er van verdacht op zondagavond rond 22.10 uur op de Steenschuur een 25-jarige man uit Leiden te hebben geslagen met een stuk hout. Het slachtoffer hield daar een rode pijnlijke plek aan het bovenbeen aan over. Het incident onstond nadat de verdachte met zijn auto op de Steenschuur nog net voor het overstekende slachtoffer reed. Hij raakte daarbij het slachtoffer licht. Deze kwam toch ten val. In zijn val raakte hij de auto. De verdachte stopte, stapte uit, opende zijn kofferbak, haalde daar een stuk hout uit en sloeg het slachtoffer daarmee. Daarna reed de verdachte weer weg. De politie kon hem even later aanhouden. De verdachte is ingesloten. De politie zet haar onderzoek voort.

Rijden onder invloed Leiden
De politie hield tijdens controles tussen vrijdag 5 en zondag 7 september op diverse plaatsen in de stad tien automobilisten aan die werden verdacht van het rijden onder invloed. De uitslagen van de aan het bureau gehouden ademanalyses beliepen tussen de 425 en 795 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Van vier bestuurders vorderde de politie het rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.

Straatroof Leiden
Een 58-jarige man uit Leiden werd op zaterdag 6 september rond 01.00 uur op een parkeerterrein aan de Anne Maria van Schuurmanstraat het slachtoffer van een straatroof. Vier nog onbekende jongeren trokken de man, op het moment dat deze zijn auto wilde openen, achterover en beroofden hem van zijn mobiele telefoon en portemonnee. Vervolgens gingen zij er vandoor.
Bij een 27-jarige man uit Leiden werd rond 01.55 uur op het Kraaienpad door een nog onbekende man een bijtende stof in de ogen gespoten. De man fietste toen de nog onbende man naast hem kwam fietsen en de stof in zijn ogen spoot. Vervolgens wilde de aanvaller geld van hem hebben. Het slachtoffer koos voor de aanval door zijn vuisten te ballen. Bij het zien daarvan sprong de straatrover weer op de fiets en ging er onverrichter zake vandoor.
De politie heeft beide zaken in onderzoek.

Politie houdt verdachte van diefstal op werk aan Voorschoten
De politie hield op vrijdag 5 september rond 22.05 uur in een handelsbedrijf in kleding aan de Industrieweg een 18-jarige man uit Zoetermeer aan. De man werd er van verdacht als werknemer goederen van het bedrijf gestolen te hebben. Een medewerker van de bedrijfsbeveiliging betrapte hem met enkele sokken. De verdachte is door de politie verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed rijden Zoeterwoude-dorp
De politie hield op zaterdag 6 september rond 02.15 uur op de N11 een 32-jarige automobilist uit Amsterdam aan. De man werd er van verdacht zijn auto onder invloed van alcohol te besturen. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 510 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Aanrijding Hazerswoude-Rijndijk
Op het fietspad aan de Rijndijk ontstond op vrijdag 5 september rond 15.25 uur een aanrijding tussen een 16-jarige bromfietser uit Woedense Verlaat en een 13-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn. De bromfietser haalde de fietser rechts in juist op het moment dat deze ook naar rechts kwam. Bij de aanrijding liep de fietser een gebroken arm en de bromfietser letsel aan de hand op. Beiden werden overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.


Zoekactie Nieuwkoopse plassen Nieuwkoop

Politie, brandweer en natuurmonumenten hebben met man en macht gezocht naar twee zogeheten fluisterboten op de Nieuwkoopse plassen. Zondag 7 september 21:00 uur sloeg de verhuurder van de boten alarm omdat hij met de groep van 8 had afgesproken dat ze al om 19:00 uur terug zouden zijn. Bij de zoekactie is ook een helicopter ingezet. Om 22:00 uur kwam van een café uit Noorden het bericht dat de groep pech had gehad maar dat iedereen gezond en wel aan de wal was. De vertraging kwam doordat er een stuk prikkeldraad in de motor gekomen was.


Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn
De politie hield op zaterdag 6 september rond 03.05 uur op de Willem de Zwijgerlaan een 31-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De man werd er van verdacht zijn auto te hebben bestuurd onder invloed van alcohol. Agenten troffen de man na een tip in de stilstaande en in werking zijnde ruitenwissers aan. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 1045 ug/l. (limiet 220 ug/l) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Onder invloed rijden Waddinxveen
De politie hield op vrijdag 5 september rond 22.10 uur in Waddinxveen een 36-jarige bromfietser aan. De man werd er van verdacht zijn bromfiets onder invloed van alcohol te besturen. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 390 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Aanrijding Reeuwijk

Een 20-jarige automobiliste uit Reeuwijk zag zaterdag 6 september rond 17.30 uur bij het afslaan op de Raadhuisweg een tegemoetkomende motorrijder over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder, een 58-jarige man uit Gouda, is met nekletsel overgebracht naar het Bluelandziekenhuis.

Onder invloed rijden Gouda
De politie hield op maandag 8 september rond 00.05 uur op de Oosthaven een 31-jarige automobilist uit Gouda aan. De man werd er van verdacht zijn auto onder invloed van alcohol te besturen. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 360 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Brand Walvisstraat Gouda


De technische recherche van Politie Hollands Midden stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand in een pand aan de Walvisstraat zaterdag 6 september. Om 04:00 uur brak de brand uit. In het pand is een slagerij gevestigd met daarboven twee woningen. De brandweer heeft het vuur bestreden. De politie heeft geassisteerd door direkt omwonenden te waarschuwen en een aantal mensen op te vangen in de wijkpost van de politie in de wijk. Tot 12:00 uur bestond onzekerheid over slachtoffers. De politie heeft getracht vast te stellen of bewoners die op de betreffende adressen thuis hoorden die nacht ook in het pand verbleven. Om 12:00 kwam het bericht dat ook de laatste bewoonster waarover onzekerheid bestond elders verbleef en dus in veiligheid was.

Na het veilig maken van de uitgebrande woning kon de technische recherche aan het onderzoek beginnen. Vast staat dat zich een explosie heeft voorgedaan. Door wegspringend puin zijn de ruiten van geparkeerde auto's en drie huizen aan de overkant van de Walvisstraat vernield.



Vechtpartij Zevenhuizen

Bij een discotheek aan de Zuidplasweg heeft de politie samen met portiers zondagochtend 7 september een einde gemaakt aan een vechtpartij. Zo'n 15 personen waren omstreeks 03:15 uur slaags geraakt op het parkeerterrein van de discotheek. Na het scheiden van de partijen heeft ambulancepersoneel ter plaatse verschillende mensen met verwondingen behandeld. Niemand heeft aangifte gedaan en de politie verrichte geen aanhoudingen.


Aangifte Gouda

De politie heeft een aangifte van mishandeling opgenomen van een 34-jarige man uit Boskoop. De man kreeg zondag 7 september net na 00:00 uur in een café aan de Turfmarkt in Gouda ruzie met een andere cafébezoeker. Toen de man van het toilet wilde werd van buiten de deur dicht gehouden. Toen hij toch de deur opende zag hij de man die vermoedelijk de deur tegen had gehouden. Hij sprak hem aan en er ontstond direkt ruzie. De man kreeg een glas op het hoofd en raakte licht gewond. De politie zal trachten de andere partij te achterhalen.


Verkeersongeval Ouderkerk a/d IJssel

De politie heeft assistentie verleent nadat zondagavond 7 september op de kruising van de Lageweg met de Breeweer een aanrijding was gebeurd. Om 20:15 uur reed een 76-jarige man uit Ouderkerk met zijn brommobiel uit de Breeweer linksaf de Lageweg op en zag daarbij een bromfietser uit de richting van Gouderak over het hoofd. De 17-jarige bromfietser uit Ouderkerk kwam ten val en is voor controle door de ambulance naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht. De 76-jarige man kwam met de schrik vrij. Wel bleek zijn brommobiel na het ongeval niet meer te willen starten.


---------------------------------------------einde berichten---------------------------------------------------------




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --