Dienstenbond CNV

Exorbitante beloning topman AH stuitend
08-09-2003

PERSBERICHT

Als Nederlands grootste grutter al de aanbevelingen van de commissie Tabaksblat met voeten treedt, vlak voordat deze definitief worden, dan biedt dat weinig vertrouwen naar de toekomst toe, aldus vakbondbestuurder Richard Leloux van CNV Dienstenbond. Leloux reageert hiermee op de exorbitante beloning voor de nieuwe topman Anders Moberg van AHOLD die hij stuitend vindt.

Als de contouren van de nieuwe code zijn aangeven en je gaat daar als Nederlandse toponderneming zo schandalig overheen, met name bij de hoogte van de vertrekpremie, dan zijn de aanbevelingen van Tabaksblat gebakken lucht. Is dit een tendens? Moeten we hier in de toekomst ons beloningssysteem op afstemmen?, zo vraagt de bondsman zich af. Hij voegt toe: Het getuigt van weinig verantwoordelijkheidsgevoel naar de samenleving toe. Er wordt zo een verkeerd signaal afgegeven.

Wij kunnen om die reden niet uitleggen naar de leden toe dat Albert Heijn bij de aangekondigde reorganisatie gedwongen ontslagen niet uitsluit. Voor ons als bond is dat niet aan de orde, ook gelet op de gestegen winstcijfers van AH over de tweede helft van 2002. Wij zullen AH als werkgever maximale verantwoordelijkheid opleggen om te voorkomen dat er ook maar één werknemer een beroep zal moeten doen op een WW-uitkering, aldus Leloux.

Voor nadere informatie:
Richard Leloux (bestuurder): tel. 023-5651052 of 06-20471891 Lilly van Geest (persvoorlichter): tel. 06-10884141