013 Tilburg

013 Popcentrum Tilburg
NIEUWS


*SOLOMON BURKE MAAKT IN 013 JONGENSDROOM WAAR

Solomon Burke veroverde het afgelopen jaar de Nederlandse festivals en podia (North Sea Jazz, Pink Pop etc.) met een energieke, indrukwekkende liveshow. En iedereen die er 4 februari jl. in 013 Popcentrum bij was, deelt dezelfde mening: dit was hét concert van het jaar.

De Tilburgse zanger Mark Bocken zag tijdens dat concert een jeugddroom werkelijkheid worden toen hij uit het publiek werd gepikt. Hij schitterde gedurende de laatste twintig minuten van de spetterende show naast de Bishop of Soul, die zichtbaar onder de indruk was. Ten overstaan van een enthousiast publiek werd Bocken op het hart gedrukt er de volgende keer weer bij te zijn: You better be here when I come back.

En inderdaad, Mark Bocken zal er zijn op maandag 8 september in 013, als voorprogramma met zijn band Mark B. and his Counterweight, maar ook als gastzanger bij de show van Solomon Burke zelf. Mark B. heeft zich speciaal voor deze gelegenheid een smoking laten aanmeten, want tijdens een ontmoeting met de King of Soul op het North Sea Jazz festival in Den Haag werd hem ingefluisterd: No tux, no job.

Mark B. and his Counterweight spelen originele Southern Soul, de muziek waarmee Solomon Burke de wereld veroverde. De stem van Mark B. is te vergelijken met de grote Atlantic-zangers uit de jaren zestig als Otis Redding, Wilson Pickett en James Carr. Ondanks deze vergelijkingen behoudt Mark B. zijn eigen stijl.