ADECCO

Testen op maat wordt nu makkelijker dan ooit


Adecco lanceert internetversie van Xpert-testmethodiek

Met de ontwikkeling en introductie van Xpert verraste personele dienstverlener Adecco de markt enkele jaren geleden met een bijzonder flexibele en veelzijdige testmethodiek. Deze heeft zijn praktische nut bij selectieprocedures inmiddels ruimschoots bewezen. Om Xpert voor een nog grotere groep gebruikers toegankelijk te maken, komt Adecco nu met een efficiënte internetversie: Xpert Online. Groot voordeel: iedere test kan nu bij de klant op locatie worden afgenomen.

Xpert is een testmethodiek die exclusief voor de internationale Adecco-organisatie is ontwikkeld. De methodiek dankt zijn flexibiliteit aan de modulaire opbouw. Uniek is dat Xpert desgewenst een zeer compleet beeld geeft van kandidaten. De test beperkt zich namelijk niet tot vaardigheden (Can do) en motivatie (Will do), maar meet bovendien de voorkeuren van een kandidaat voor bedrijfsculturen en werkverhoudingen (Will fit). Kenmerkend voor Xpert zijn onder meer de zuivere meetresultaten en de heldere rapportage. Dankzij de modulaire opbouw is Xpert inzetbaar voor alle voorkomende functieniveaus van ongeschoold tot hooggeschoold personeel.

Geen drempels meer
Praktijkervaring (Xpert wordt wereldwijd op grote schaal toegepast) heeft uitgewezen dat juist de combinatie van de factoren Can do, Will do en Will fit de kans op een geslaagde match aanzienlijk vergroot. Daarom wil Adecco toepassing van Xpert zo laagdrempelig mogelijk maken. De internetversie, Xpert Online, zorgt daarvoor. Want reistijd en locatiekosten behoren voortaan tot het verleden.

Centrale database
Iedere test, hoe uitgebreid ook, kan voortaan bij de opdrachtgever in huis plaatsvinden. Immers: Xpert Online werkt overal waar een internetaansluiting voorhanden is. Ook is het veel gemakkelijker om grote groepen kandidaten tegelijkertijd te testen. Bovendien versnelt Xpert Online de rapportage. Op termijn is het niet ondenkbaar dat klanten van Adecco de testprocedures onder bepaalde voorwaarden zelf kunnen uitvoeren.
Uniek is, tenslotte, dat de centrale database van Adecco (alle flexwerkers die bij ruim 200 locale Adecco-vestigingen staan ingeschreven!) een actueel overzicht gaat bieden van alle kandidaten die met Xpert Online zijn getest. Elke vestiging kan daardoor sneller en gerichter dan ooit invulling geven aan aanvragen van klanten.

Inzake testen via internet, mogelijk met Xpert Online, loopt Adecco voorop in uitzendland. De nieuwe dienstverlening sluit goed aan bij de rol van trendsetter die de personele dienstverlener (wereldwijd de grootste) dikwijls vervult. Technologie speelt daarin een grote rol. Voor zover technologische hulpmiddelen voor opdrachtgevers kunnen resulteren in meer efficiency, meer effectiviteit en betere kostenbeheersing, laat Adecco geen mogelijkheid onbenut. Xpert Online is daarvan weer een sprekend voorbeeld.